מתכון לריבת משמשים ביתית נהדרת

על ידי Suzy Elbaz  ,

עונת המשמשים כל-כך קצרה, חייבים לנצל אותה כראוי. מתכון קל לריבת משמשים ביתית שכיף לאכול בבוקר שבת. נשמרת בכלי זכוכית אטום לאורך זמן.

  • זמן עבודה: 25 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 1 שעה 25 דקות
  • 25 דקות

    1 שעה

    1 שעה 25 דקות

מצרכים למתכון

1 ק"ג משמשים (שקילה לאחר הוצאת החרצנים)

900 גרם סוכר

1/4 כוס מים

מיץ מחצי לימון

הוראות הכנה

נשתמש בסיר רחב - נרתיח את המים והסוכר עד שהסוכר נמס לחלוטין.

כשהסוכר נמס נביא לרתיחה על אש גבוהה.

לאחר רתיחה ננמיך ללהבה נמוכה ונוסיף לסיר את המשמשים, אחד אחד.

נבשל את ריבת המשמשים ללא מכסה במשך שעה, זכרו לערבב מדי פעם.

לאחר שלושת רבעי השעה נוסיף מיץ מחצי לימון. נערבב ונשלים את שעת הבישול.

לאחר שעה, הריבה שלנו הסמכיה, נעביר אותה לכלי ונצנן בטמפרטורת החדר.

נשמור את הריבה (לאחר שהתקררה באופן מוחלט) בכלי זכוכית עם מכסה אטום.

בסיר רחב שמים את הסוכר והמים ומבשלים על אש קטנה

שתפו את המתכון >>

0 דירוגים וחוות דעת

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.

00:00