לביבות טונה וירקות אפויות בתנור

על ידי נאוה מלכה - מתכונים באהבה  , ,

לשומרי משקל ולא רק - מתכון מעולה וקל מאוד ללביבות או קציצות טונה וירקות אפויות בתנור. הלביבות בריאות ומתאימות לארוחת ערב קלילה וטעימה.

  • זמן עבודה: 20 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 40 דקות
  • 20 דקות

    20 דקות

    40 דקות

  • 8 לביבות גדולות

מצרכים למתכון

1 טונה במים

1 בצל

1 קישוא

1 תפוח אדמה

כמה גבעולי בצל ירוק

מלח ופלפל לפי הטעם

מעט כורכום (לא חובה)

מעט אבקת מרק עוף

1 ביצה

1/2 כוס פירורי לחם

לציפוי

פירורי לחם

שומשום

מעט כוסברה או פטרוזיליה קצוצה

הוראות הכנה

תחילה נסנן את הטונה מנוזלים ונעביר לקערה גדולה.

את הקישוא, הגזר ותפוח האדמה נגרד בפומפייה, נסחט היטב מנוזלים ונוסיף לקערת הטונה.

נוסיף לקערה גם תבלינים, ביצה ופירורי לחם ונערבב היטב. במידה והתערובת מתפרקת ניתן להוסיף עוד פירורי לחם.

נעביר למקרר לכחצי שעה להתייצבות תערובת הלביבות.

נרפד תבנית בנייר אפייה משומן בספריי שמן. נסדר קערה גדולה עם פירורי לחם, שומשום ומעט ירק קצוץ.

ניצור מעיסת הלביבות כדורים קטנים, נגלגל היטב היטב בקערת פירורי הלחם לציפוי טוב ונשטח את הלביבות על נייר האפייה ונשמן בספריי שמן.

נאפה את לביבות הטונה בתנור חם, טורבו, על 200 מעלות 10 דקות, נהפוך ונמשיך לאפות עד להזהבה.

שתפו את המתכון >>

2 דירוגים וחוות דעת

מלכי

12/07/2017

נשמע מתכון נהדר רוצה ללכת להכין רק לא צויין מה עושים עם הבצל?

שיר

19/11/2015

בעלי ליקק את האצבעות ולקח קופסא לעבודה וגם שם אהבו מאוד 🙂

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.

00:00