חובבי שוקולד? זו העוגה הכי טעימה, שוקולדית ועסיסית שתכינו אי פעם! מתכון לעוגת שוקולד גבוהה ומושלמת.

כדורי ירקות אפויים ב-4 טעמים
על ידי ליאת קאדר מתכונים צמחוניים
כדורי הירקות הללו הם דרך מעולה לעודד את הילדים לאכול יותר ירקות. כדורים אפויים מלאים במגוון ירקות טעימים בטעמי תירס / כרישה ובצל / אפונה וגזר / קישואים. את הכדורים ניתן להקפיא ולחמם כשצריך. בלי חומרים משמרים לארוחת צהריים מזינה וטעימה.
- זמן עבודה: 40 דקות
- סה"כ זמן הכנה: 1 שעה
40 דקות
20 דקות
1 שעה
הוראות הכנה
בקערה גדולה מערבבים את הפירה יחד עם שאר מרכיבי הכדורים. מערבבים היטב לעיסה אחידה.
מחלקים את עיסת הכדורים ל-4 קערות לכל קערה מוסיפים 3/4 כוס מהתוספת הרצויה.
מערבבים היטב את עיסת הכדורים עם התוספת, מכסים ומעבירים למקרר עד להתייצבות.
בקערה מערבבים פירורי לחם עם שומשום.
כאשר עיסת הכדורים יציבה מספיק לוקחים כף גדושה מתערובת הכדורים, יוצרים כדור בידיים ומגלגלים בפירורי הלחם. ממשיכים כך עם כל העיסה.
מסדרים את כדורי הירקות בתבנית מרופדת בנייר אפייה משומן עם ספריי שמן. למי שיש - כדאי להשתמש בתבנית קייק פופס מיוחדת ליצירת כדורים יפים.
מרססים את כדורי הירקות עם ספריי שמן מלמעלה ומכל הכיוונים.
מכניסים את הכדורים לאפייה בתנור חם על 190 מעלות במצב טורבו עד להזהבה.
לכדורים ניתן להוסיף מגוון רחב של ירקות: פטריות, עירית, פלפלים אדומים, תערובת ירקות או מה שאוהבים.
- הכי פופולריים
- רעיונות לארוחות ערב
- מתכונים לשבת
- עוגות ומתוקים
- חופש גדול
ארבע העוגות האלה מושלמות לכל אירוע, והכי טוב, הן קלות מספיק אפילו לשפים הצעירים ביותר במשפחה.
הכנו לכם אוסף מתכונים שימושי במיוחד עם רעיונות לתוספות ירקות שישדרגו לכם את האורז. מתאים לצהריים וגם לשבת!
אוסף מתכונים קלילים לארוחות ערב שנראות ומרגישות מושקעות אבל הן בעצם מאוד קלות להכנה, התירוץ המושלם לקבוע דייט...
רשימה מלאה של תוספות לפיצה – מהבסיסיות ביותר ועד למיוחדות ביותר. וגם - אספנו את כל השילובים הכי...
הפיתות הללו הן רעיון מעולה לארוחת בוקר או ערב בריאה, משביעה וטעימה!
5 דירוגים וחוות דעת
היי עדי,
המתכון לא נוסה ללא ביצים אבל ניתן להחליף אותן בטחינה גולמית.
הוסיפי כ-4.5 כפות ואם העיסה עדיין לא דביקה מספיק ניתן להוסיף עוד כף.
עדי
האם ניתן להחליף את הביצים במתכון?
היי חני ורבקה.
ליאת קאדר ציינה במתכון שהכדורים ניתנים להקפאה לאחר הכנתם ולחימום חוזר.
חני
האם ניתן להכין ולהקפיא לפני הטיגון ואז להפשיר ולטגן?
רבקה
האם הפירה מפשיר טוב לגבי הטעם והמרקם?