כדורי ירקות אפויים ב-4 טעמים

על ידי ליאת קאדר  

כדורי הירקות הללו הם דרך מעולה לעודד את הילדים לאכול יותר ירקות. כדורים אפויים מלאים במגוון ירקות טעימים בטעמי תירס / כרישה ובצל / אפונה וגזר / קישואים. את הכדורים ניתן להקפיא ולחמם כשצריך. בלי חומרים משמרים לארוחת צהריים מזינה וטעימה.

  • זמן עבודה: 40 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 1 שעה
  • 40 דקות

    20 דקות

    1 שעה

מצרכים למתכון

לכדורים

9 תפוחי אדמה מעוכים לפירה

1 בצל גדול מגורר בפומפייה

6 כפות גדושות קמח תירס

3 כפות גדושות קמח לבן

מלח ופלפל שחור לפי הטעם

כפית אבקת מרק בטעם עוף (פרווה)

כפית אבקת מרק בצל

1/4 כפית אבקת אפייה

2 כפות שמן

2 ביצים

לירקות

3/4 כוס גרגירי תירס מקופסת שימורים

3/4 כוס תערובת אפונה וגזר מקופסת שימורים

3/4 כוס של כרישה ובצל קצוצים ומעורבבים

3/4 כוס קישואים קצוצים

לציפוי

פירורי לחם

שומשום

ספריי שמן

הוראות הכנה

בקערה גדולה מערבבים את הפירה יחד עם שאר מרכיבי הכדורים. מערבבים היטב לעיסה אחידה.

מחלקים את עיסת הכדורים ל-4 קערות לכל קערה מוסיפים 3/4 כוס מהתוספת הרצויה.

מערבבים היטב את עיסת הכדורים עם התוספת, מכסים ומעבירים למקרר עד להתייצבות.

בקערה מערבבים פירורי לחם עם שומשום.

כאשר עיסת הכדורים יציבה מספיק לוקחים כף גדושה מתערובת הכדורים, יוצרים כדור בידיים ומגלגלים בפירורי הלחם. ממשיכים כך עם כל העיסה.

מסדרים את כדורי הירקות בתבנית מרופדת בנייר אפייה משומן עם ספריי שמן. למי שיש - כדאי להשתמש בתבנית קייק פופס מיוחדת ליצירת כדורים יפים.

מרססים את כדורי הירקות עם ספריי שמן מלמעלה ומכל הכיוונים.

מכניסים את הכדורים לאפייה בתנור חם על 190 מעלות במצב טורבו עד להזהבה.

לכדורים ניתן להוסיף מגוון רחב של ירקות: פטריות, עירית, פלפלים אדומים, תערובת ירקות או מה שאוהבים.

שתפו את המתכון >>

5 דירוגים וחוות דעת

foodisgood

05/03/2016

היי עדי,
המתכון לא נוסה ללא ביצים אבל ניתן להחליף אותן בטחינה גולמית.
הוסיפי כ-4.5 כפות ואם העיסה עדיין לא דביקה מספיק ניתן להוסיף עוד כף.

עדי

29/02/2016

האם ניתן להחליף את הביצים במתכון?

foodisgood

06/08/2015

היי חני ורבקה.
ליאת קאדר ציינה במתכון שהכדורים ניתנים להקפאה לאחר הכנתם ולחימום חוזר.

חני

03/08/2015

האם ניתן להכין ולהקפיא לפני הטיגון ואז להפשיר ולטגן?

רבקה

09/06/2015

האם הפירה מפשיר טוב לגבי הטעם והמרקם?

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.

00:00