קציצות מצה מטוגנות מהמטבח הבלקני

על ידי מני רחמים  

את קציצות המצה הידועות מהמטבח הבלקני מומלץ לאכול עם דבש, הניגוד שבין המליחות של הגבינה למתיקות של הדבש יוצר טעם נפלא וממכר במיוחד. מתאים לארוחת בוקר או ערב בפסח, גם לצמחוניים.

  • זמן עבודה: 10 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 30 דקות
  • 10 דקות

    20 דקות

    30 דקות

  • כ-25 קציצות

מצרכים למתכון

4 ביצים

4 תפוחי אדמה

10 מצות

500 גרם גבינה צפתית קשה מגוררת

1/4 כוס חלב

2 כפות גבינה למריחה

דבש להגשה

הוראות הכנה

את תפוחי האדמה נרכך במים חמים, נקלוף ונמעך לפירה.

את המצות נרטיב היטב ונעטוף במגבת, נשהה לכחצי שעה.

ניקח קערה גדולה ואליה נעביר את המצות הרטובות, אחרי שנקרע אותן לפיסות קטנות.

נוסיף לקערה את יתרת מצרכי המתכון (בלי הדבש) ונערבב היטב.

נחמם שמן חצי עמוק במחבת רחבה וניצוק לתוכו ככף מהבלילה לכל קציצה.

נטגן כל קציצה כ-2.5 דקות מכל צד, עד להשחמה.

נוציא את קציצה המצע למגבת נייר לספיגה השמן.

נגיש עם דבש מתוק ביתי או קנוי ונהנה.

שתפו את המתכון >>

0 דירוגים וחוות דעת

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.

00:00