
קציצות מצה מטוגנות מהמטבח הבלקני
על ידי מני רחמים מתכונים צמחוניים
את קציצות המצה הידועות מהמטבח הבלקני מומלץ לאכול עם דבש, הניגוד שבין המליחות של הגבינה למתיקות של הדבש יוצר טעם נפלא וממכר במיוחד. מתאים לארוחת בוקר או ערב בפסח, גם לצמחוניים.
- זמן עבודה: 10 דקות
- סה"כ זמן הכנה: 30 דקות
-
10 דקות
20 דקות
30 דקות
- כ-25 קציצות
הוראות הכנה
את תפוחי האדמה נרכך במים חמים, נקלוף ונמעך לפירה.
את המצות נרטיב היטב ונעטוף במגבת, נשהה לכחצי שעה.
ניקח קערה גדולה ואליה נעביר את המצות הרטובות, אחרי שנקרע אותן לפיסות קטנות.
נוסיף לקערה את יתרת מצרכי המתכון (בלי הדבש) ונערבב היטב.
נחמם שמן חצי עמוק במחבת רחבה וניצוק לתוכו ככף מהבלילה לכל קציצה.
נטגן כל קציצה כ-2.5 דקות מכל צד, עד להשחמה.
שיתוף >>
0 דירוגים וחוות דעת

7 יתרונות בריאותיים ומתכונים מעולים עם שיבולת שועל.

קניתם בשר אסאדו ועכשיו אתם תוהים מה אפשר לעשות איתו? המתכונים הבאים יעשו לכם סדר!

מזון העל הפופולרי ביותר כיום הוא קינואה. גלו למה כדאי לכם לשלב את הקינואה בתפריט היומי וגם – ממרק ועד קינוח: 7 מתכונים סופר טעימים עם קינואה. כל מה שרציתם לדעת על קינואה ולא העזתם לשאול בכתבה אחת!