
עוגת בומב רולדת שוקולד במילוי גלידה
על ידי InbalSweets עוגות, קינוחים
רולדת שוקולד שהפכה לעוגת בומב מדליקה וטעימה במילוי גלידות מפתיע. עוגה מרשימה ומקורית, מושלמת לאירוח וגם כעוגת השבת. פנקו את המשפחה והחברים בעוגה מיוחדת שמתאימה במיוחד לימי הקיץ החמים.
- זמן עבודה: 50 דקות
- סה"כ זמן הכנה: 1 שעה 10 דקות
-
50 דקות
20 דקות
1 שעה 10 דקות
- 12-15 מנות
הוראות הכנה
נכין את הרולדה:
בקערה גדולה נערבב קמח, קקאו ואבקת אפייה.
בקערת מיקסר נקציף חלבונים עם 50 גרם סוכר עד לקבלת קצף תפוח ולא קשה.
בקערה נפרדת נקציף בעזרת מטרפה ידנית את החלמובים עם 50 גרם סוכר הנותרים עד למרקם תפוח מעט.
לקערת החלבונים נוסיף את החמאה ונקציף עוד 2-3 דקות.
נעביר כ-3 כפות מתערובת החלבונים לקערת החלמונים, נערבב קלות בתנועות קיפול ונשפוך את קערת החלמונים לקערת החלבונים בתנועות קיפול עדינות.
נוסיף לקערה את תערובת הקמח והקקאו, בתנועות קיפול עדינות רק עד לאיחוד ולא יותר.
נרפד תבנית תנור רגילה בנייר אפייה ומעליו נשפוך את תערובת הרולדה בזהירות ובאופן שווה.
נאפה את הרולדה בתנור חם במשך 6 דקות. העוגה מוכנה כאשר היא קפיצית למגע ולא יבשה.
על משטח עבודה נפתח נייר אפייה חדש ואותו נפדר באבקת סוכר. נעביר בזהירות את הרולדה לנייר החדש.
נגלגל את העוגה בזהירות לצרות רולדה ונניח כך לחצי שעה.
נכין את מלית הרולדה:
בקערת מיקסר נקציף יחדיו שמנת ואבקת סוכר לקצפת יציבה.
נפתח את הרולדה המגולגלת, נשאיר אותה בנייר האפייה, נמרח את המילוי באופן שווה ונגלגל חזרה לרולדה.
נניח את הרולדה המגולגלת במקפיא למשך 20 דקות.
בינתיים נוציא את הגלידות מהמקפיא.
נבנה את עוגת הבומב:
לאחר מנוחה במקפיא, נוציא את הרולדה ונפרוס לפרוסות בינוניות, לא עבות מידי.
נכסה קערה עגולה בניילון נצמד ונרפד את התחתית והדפנות בפרוסות הרולדה.
נמלא מחצית מהקערה בגלידת השוקו ומעליה במחצית מכמות גלידת הוניל.
מעל לשכבת הוניל נמלא בשכבת גלידת שוקו נוספת עם השוקו שנותר.
במידה ונשארו פרוסות מהרולדה ניתן למקמן בשכבה העליונה של הקערה.
נכסה את הקערה בניילון נצמד ונעביר למקפיא ללילה שלם.
נוציא את הבומב מהמקפיא כ-15 דקות לפי ההגשה, ניתן לעוגה להפשיר, נסיר את שכבת הניילון הנמצד ונהפוך את הקערה על צלחת הגשה. נניח למספר דקות עד שהעוגה תיחלץ מהקערה, נסיר את הניילון ונגיש.
את טעמי הגלידות ניתן להחליף לפי טעמכם האישי.
שיתוף >>
0 דירוגים וחוות דעת

7 יתרונות בריאותיים ומתכונים מעולים עם שיבולת שועל.

קניתם בשר אסאדו ועכשיו אתם תוהים מה אפשר לעשות איתו? המתכונים הבאים יעשו לכם סדר!

מזון העל הפופולרי ביותר כיום הוא קינואה. גלו למה כדאי לכם לשלב את הקינואה בתפריט היומי וגם – ממרק ועד קינוח: 7 מתכונים סופר טעימים עם קינואה. כל מה שרציתם לדעת על קינואה ולא העזתם לשאול בכתבה אחת!