FoodisGood

מצרכים פופולרים
בשר, דגים ועוף
ירקות ופירות
מצרכים בריאים

עוגת בומב רולדת שוקולד במילוי גלידה

על ידי InbalSweets  ,

רולדת שוקולד שהפכה לעוגת בומב מדליקה וטעימה במילוי גלידות מפתיע. עוגה מרשימה ומקורית, מושלמת לאירוח וגם כעוגת השבת. פנקו את המשפחה והחברים בעוגה מיוחדת שמתאימה במיוחד לימי הקיץ החמים.

  • זמן עבודה: 50 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 1 שעה 10 דקות
  • 50 דקות

    20 דקות

    1 שעה 10 דקות

  • 12-15 מנות

מצרכים למתכון

לרולדת שוקולד:

220 גרם קמח

20 גרם אבקת קקאו

65 גרם חמאה מומסת

4 ביצים מופרדות בטמפ' החדר

1/2 1 כפיות אבקת אפייה

100 גרם סוכר

למילוי הרולדה:

200 מ"ל שמנת מתוקה

2-3 כפות אבקת סוכר

למילוי עוגת הבומב:

1.4 ליטר גלידת שוקו

1.4 ליטר גלידת וניל איטלקי

הוראות הכנה

נכין את הרולדה:

נחמם תנור ל-160 מעלות.

בקערה גדולה נערבב קמח, קקאו ואבקת אפייה.

בקערת מיקסר נקציף חלבונים עם 50 גרם סוכר עד לקבלת קצף תפוח ולא קשה.

בקערה נפרדת נקציף בעזרת מטרפה ידנית את החלמובים עם 50 גרם סוכר הנותרים עד למרקם תפוח מעט.

לקערת החלבונים נוסיף את החמאה ונקציף עוד 2-3 דקות.

נעביר כ-3 כפות מתערובת החלבונים לקערת החלמונים, נערבב קלות בתנועות קיפול ונשפוך את קערת החלמונים לקערת החלבונים בתנועות קיפול עדינות.

נוסיף לקערה את תערובת הקמח והקקאו, בתנועות קיפול עדינות רק עד לאיחוד ולא יותר.

נרפד תבנית תנור רגילה בנייר אפייה ומעליו נשפוך את תערובת הרולדה בזהירות ובאופן שווה.

נאפה את הרולדה בתנור חם במשך 6 דקות. העוגה מוכנה כאשר היא קפיצית למגע ולא יבשה.

על משטח עבודה נפתח נייר אפייה חדש ואותו נפדר באבקת סוכר. נעביר בזהירות את הרולדה לנייר החדש.

נגלגל את העוגה בזהירות לצרות רולדה ונניח כך לחצי שעה.

נכין את מלית הרולדה:

בקערת מיקסר נקציף יחדיו שמנת ואבקת סוכר לקצפת יציבה.

נפתח את הרולדה המגולגלת, נשאיר אותה בנייר האפייה, נמרח את המילוי באופן שווה ונגלגל חזרה לרולדה.

נניח את הרולדה המגולגלת במקפיא למשך 20 דקות.

בינתיים נוציא את הגלידות מהמקפיא.

נבנה את עוגת הבומב:

לאחר מנוחה במקפיא, נוציא את הרולדה ונפרוס לפרוסות בינוניות, לא עבות מידי.

נכסה קערה עגולה בניילון נצמד ונרפד את התחתית והדפנות בפרוסות הרולדה.

נמלא מחצית מהקערה בגלידת השוקו ומעליה במחצית מכמות גלידת הוניל.

מעל לשכבת הוניל נמלא בשכבת גלידת שוקו נוספת עם השוקו שנותר.

במידה ונשארו פרוסות מהרולדה ניתן למקמן בשכבה העליונה של הקערה.

נכסה את הקערה בניילון נצמד ונעביר למקפיא ללילה שלם.

נוציא את הבומב מהמקפיא כ-15 דקות לפי ההגשה, ניתן לעוגה להפשיר, נסיר את שכבת הניילון הנמצד ונהפוך את הקערה על צלחת הגשה. נניח למספר דקות עד שהעוגה תיחלץ מהקערה, נסיר את הניילון ונגיש.

את טעמי הגלידות ניתן להחליף לפי טעמכם האישי.

0 דירוגים וחוות דעת

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.

דילוג לתוכן