FoodisGood

חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מרק תירס ונטיפי ביצה אסייאתי

על ידי Sagit Malki  ,

מתכון למרק גרגירי תירס מהמטבח האסייאתי, מרק קל להכנה, מיוחד וטעים שילדים ומבוגרים אוהבים.

  • זמן עבודה: 20 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 1 שעה 5 דקות
  • 20 דקות

    45 דקות

    1 שעה 5 דקות

  • 4-6 סועדים

מצרכים למתכון

2 קופסאות תירס שימורים

3 כפות גדושות א. מרק עוף

1 כפית מלח

1 כפית רוטב סויה

1 כפית רוטב טריאקי

4 עלי בצל ירוק קצוץ

1/2 צרור פטרוזיליה קצוצה (ללא הגבעולים)

2 ביצים L

1/2 חבילה אטריות דקות למרק

הוראות הכנה

את שימורי התירס נסנן מנוזלים.

נעביר 1/2 קופסת שימורי תירס לקערה ונטחן בעזרת בלנדר מוט ידני.

בסיר למרק נחמם עם גרגירי התירס השלמים וגם הטחונים.

כאשר המים מגיעים לרתיחה נוסיף לסיר אבקת מרק עוף ונערבב היטב. נוסיף גם תבלינים ושוב נערבב.

בקערה נפרדת נטרוף את הביצים.

נביא את המרק שוב לרתיחה ורק כשהמרק רותח נוסיף את הביצים, לאט לאט, תוך כדי ערבוב בלתי פוסק עם כף. כך נקבל נטיפי ביצים - אטריות דקיקות של ביצים.

נמשיך לבשל את המרק על אש גבוהה כ- 15 דקות, נוסיף את האטריות דקות, בצל ירוק ופטרוזיליה ונבשל עד שהאטריות מוכנות, כ- 5 דקות בישול.

7 דירוגים וחוות דעת

טוהר

יצא מאוד טעים! תודה

מלכה

ציר עוף תמיד עדיף.. אבל כשאין אבקה עושה את העבודה מצוין. מה שכן ממליצה בחום להוסיף שמיר קצוץ (לדעתי במקום פטרוסיליה) מוסיף טעם וארומה.

סיגל

2 קופסאות תירס גדולות או קטנות?

היי דינה,
כמות המים לפי הסיר, מומלץ לבחור בסרי בינוני למרק.

דינה

האם יש טעות? אין כמות מים!!

דוד ש

בכדי שהביצים יתערבבו היטב,
החלבון עם החלמון הוסיפו 2-3 כפות מים.
המים משדכים ביניהם ומקבלים תערובת די חלקה

טל

אפשר לוותר על אבקת מרק העוף. כדאי להוסיף ציר עוף או שניתן להסתפק בטעמי התירס והתבלינים האחרים

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.

דילוג לתוכן