מתכון לפשטידת כרובית גבוהה פרווה
על ידי המתכונים של עופרה מרציאנו פשטידות וקישים
פשטידה מעולה לשבת בבוקר המשלבת כרובית, גזר וירק. את הפשטידה מאוד קל להכין והתוצאה בטוחה. מתאימה גם לאירוח חלבי / בשרי.
- זמן עבודה: 45 דקות
- סה"כ זמן הכנה: 1 שעה 30 דקות
45 דקות
45 דקות
1 שעה 30 דקות
- 6-8 סועדים
מצרכים למתכון
1 כרובית בינונית
4 תפוחי אדמה
2 גזרים
תבלינים: כורכום, פלפל, אבקת מרק פרווה, מלח
חצי לימון בחוט
חופן כוסברה קצוצה או פטרוזיליה
8 ביצים
1/3 כוס שמן
הוראות הכנה
תחילה נרתיח את הכרובית בסיר עם מים רותחים עד לריכוך. נסנן מנוזלים ונקרר היטב.
בסיר גדול תפוחי אדמה וגזרים עד לריכוך, את תפוחי האדמה נמעך לפירה ואת הגזר נחתוך לקוביות קטנות.
את הכרובית הרכה נפרק לפרחים קטנים (או חצויים).
בקערה גדולה נערבב את הכרובית עם תפוחי אדמה, גזר ותבלינים.
נוסיף גם היצים טרופות, מיץ לימון, כוסברה או פטרוזיליה ונערבב היטב.
בסיר עמוק נחמם שליש כוס שמן, כשהשמן חם שיו נוסיף לסיר את עיסת הפשטידה ומבשל במשך 10 דקות על אש בינונית.
בינתיים נחמם תנור ל-180 מעלות.
נאפה את הפשטידה בתנור חם עד להשחמה טובה, נבדוק אם הפשטידה מוכנה עם קיסם שיוצא לח ממרכז הפשטידה.
ניתן להכין גם בסיר פלא.