קציצות כרובית וחזה עוף אפויות בתנור
על ידי Sagit Malki מתכונים בריאים, מתכונים ללא גלוטן, קציצות
מתכון בריא וטעים לקציצות כרובית ממולאות חזה עוף מוקפץ. קציצות אפויות בתנור שניתנות להכנה בגרסה ללא גלוטן. מעולות לארוחת צהריים בריאה.
- זמן עבודה: 30 דקות
- סה"כ זמן הכנה: 1 שעה 5 דקות
30 דקות
35 דקות
1 שעה 5 דקות
- כ-8 קציצות ממולאות
מצרכים למתכון
למעטפת כרובית
1 כרובית מפורקת לפרחים
כפית חוויאג' למרק
כפית מלח
פלפל שחור גרוס לפי הטעם
ביצה
למילוי חזה עוף
2 פרוסות חזה עוף
מעט פפריקה אדומה מתוקה
מלח ופלפל לפי הטעם
4 כפות פירורי לחם (לא חובה)
ספריי שמן
הוראות הכנה
בסיר עם מים רותחים, חוויאג' ומלח נרתיח את פרחי הכרובית עד לריכוך.
נסנן מנוזלים ונמעך לפירה. נניח לצינון.
נערבב את הכרובית בקערה עם פלפל שחור וביצה (למי שמותר זה הזמן להכניס את פירורי הלחם).
במחבת פסים נטגן את חזות העוף עם תבלינים עד שמוכן. נחתוך לקוביות קטנות ונצנן.
נרטיב ידיים וניצור כדור מעיסת הכרובית, נשטח אותו על היד ונמלא בחזה עוף.
נסגור לכדור ונניח על תבנית מרופדת בנייר אפייה עם מעט ספריי שמן. נרסס ספריי שמן מעל לקציצות.
נאפה את קציצות הכרובית הממולאות בתנור חם על 200 מעלות עד להשחמה.
נצנן ונגיש לצד המון ירקות חתוכים.
מומלץ להכפיל כמויות.