כרובית ממולאת בשר ברוטב

על ידי שני שרבטוב  , ,

המנה המושלמת לשבת, לחג או לכל ארוחה חגיגית - פרחי כרובית ממולאים בשר טחון ברוטב עגבניות. מנה יפה, טעימה ומושקעת במיוחד.

  • זמן עבודה: 40 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 1 שעה 10 דקות
  • 40 דקות

    30 דקות

    1 שעה 10 דקות

  • 4-5 סועדים

מצרכים למתכון

לבשר

1/5 קילו בשר טחון

צרור כוסברה קצוצה

3 שיני שום כתושות

2 כפות שמן שומשום

2 ביצים

מלח ופלפל

לכרובית

כרובית גדולה

כוס קמח

1 ביצה טרופה

שמן לטיגון

לרוטב

בצל קצוץ

כף סוכר

2 שיני שום קצוצות

2 כפיות רסק עגבניות

4 עגבניות מגורדות

מלח ופלפל

מעט פפריקה מתוקה

מעט כמון

הוראות הכנה

תחילה נכין את תערובת הבשר ע"י ערבוב כל מצרכי התערובת לתערובת אחידה.

נטפל בכרובית - נשרה את הכרובית במים וננקה היטב. נפרק לפרחים.

בכל פרח נטפל בעדינות בעזרת סכין חדה ונפריד את הרגליים של הפרחים (ממש כמו בפטריות).

נמלא את הרווחים שנוצרו בתערובת הבשר בעדינות אך עד הסוף, עד שלא ניתן לדחוס יותר ונגלגל לצורת כדור.

נגלגל את פרחי הכרובית הממולאים בקמח ואז בביצה ונטגן בשמן חם עד להזהבה מכל הצדדים.

כעת ניתן לאכול את הכרובית המוכנה כמו שהיא או להכין רוטב עגבניות מתאים.

להכנת רוטב העגבניות - בסיר רחב נטגן קוביות בצל עם סוכר עד שהסוכר מתחיל להינמס.

נוסיף שום, רסק ועגבניות מגורדות. נוסיף גם תבלינים ונערבב היטב.

נביא לרתיחה, נוסיף לסיר את הכרובית הממולאת ונבשל עוד 15 דקות.

שתפו את המתכון >>

2 דירוגים וחוות דעת

לירון

04/09/2017

יצא לי מאוד טעים תודה רבה- ממולאים טעימים

יפה

19/12/2016

כרובית עם בשר טחון – מתכון מעדן שהיינו אוכלים בכל סוף שבוע, מזכיר ילדות יפה

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.

00:00