FoodisGood

מצרכים פופולרים
בשר, דגים ועוף
ירקות ופירות
מצרכים בריאים

חלה מתוקה עם ממרח עגבניות ושום

על ידי Hagit343  

מתכון מעולה לחלת שמרים מתוקה במילוי ממרח עגבניות, ממרח שום, זיתים או כל ממרח אחר שאתם אוהבים. חלה טעימה ומושקעת לשבת.

  • זמן עבודה: 2 שעות 40 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 2 שעות 40 דקות
  • 2 שעות 40 דקות

    2 שעות 40 דקות

  • 3 חלות

מצרכים למתכון

קילו קמח

1 שקית שמרית

2 ביצים

3/4 כוס סוכר

2 כוסות מים פושרים

1 כף מלח

3/4 כוס שמן זית

למריחה

ביצה

מעט חלב

מעט סילאן

למילוי

ממרח עגבניות

ממרח שום

זיתים קטנים בשמן

הוראות הכנה

נתחיל בלישת הקמח עם השמרים, נוסיף בהדרגה סוכר, ביצים ושמן זית ונלוש יחדיו למספר דקות.

נוסיף בהדרגה את המים ולבסוף את המלח ונלוש היטב כ-5 דקות.

נכסה את הקערה ונתפיח את בצק החלה במקום חמים למשך כשעה ,או עד להכפלת הנפח.

לאחר התפחה ראשונה נחלק את הבצק ל-3 חלקים שווים.

כל חלק נרדד למלבן ארוך, נמרח את הממרח הרצוי (כל חלק נמרח בממרח שונה) ונגלגל לגליל.

נחתוך את גליל הבצק לשבלולים ברוחב 6 ס"מ.

נשמן תבנית עגולה ונסדר את השבלולים בצרת פרח.

נתפיח שוב כחצי שעה, נערבב בקערית קטנה ביצה עם חלס וסילאן ונמרח כל חלה ונפזר שומשום / פרג / גרעיני חמנייה.

נאפה בתנור חם על 170 מעלות כ-35 דקות.

ניתן לבחור בכל ממרח אהוב: פסטו, סחוג וכן ממרחים מתוקים.

0 דירוגים וחוות דעת

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.

דילוג לתוכן