מאפה מלאווח עם גבינות ופטריות ב-5 דקות עבודה

על ידי ממטבחה של נורית ג.  , ,

מתכון קל למאפה מלאווח מעולה שמכינים ב-5 דקות עבודה בלבד. ארוחת ערב משביע וטעימה שניתן להכין ביחד עם הילדים.

  • זמן עבודה: 5 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 35 דקות
  • 5 דקות

    30 דקות

    35 דקות

  • מאפה מלאווח אחד

מצרכים למתכון

2 יחידות מלוואח

1 גביע גבינה לבנה / קוטג' 5-9%

חופן גבינה צהובה מגוררת

1 ביצה טרופה

1/2 כף קמח

1 קופסת פטריות חתוכות

קורט אגוז מוסקט

מלח ופלפל שחור

להברשה

ביצה טרופה (ניתן לשמור מעט מהביצה של המילוי)

שומשום לפיזור מעל

הוראות הכנה

נחמם תנור ל-180 מעלות.

ראשית נכין את המילוי ע"י ערבוב של כל המצרכים היטב.

נוציא את המלאווח מהמקפיא ונפשיר על השיש כ-5 דקות.

נניח המלאווח אחד על תבנית משומנת או נייר אפייה.

על המלאווח נשים את המלית, נשאיר כסנטימטר שוליים ללא מלית.

נמתח בעדינות רבה את המלאווח השני ונניח מעל למלית.

את הקצוות נהדק היטב בעזרת מזלג ובמרכז המאפה ניצור חור קטן ליציאת האדים.

נבריש את המלאווח בביצה ונפזר המון שומשום.

נאפה בתנור חם כ-30 דקות ונסובב את המלאווח מידי פעם.

המאפה מוכן כאשר כולו אפוי אף מבעו עדיין בהיר.

אם יש סוגי גבינות נוספים בבית ניתן להוסיף 1-2 כפות.
הכפילו כמויות לפי כמות הסועדים.

שתפו את המתכון >>

2 דירוגים וחוות דעת

foodisgood

27/02/2016

היי ריקי,
יש להוסיף 2/3 מכמות הביצה למלית ולהבריש עם שאר הביצה.

ריקי

23/02/2016

הביצה רק להברשה או גם למלית?

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.

00:00