FoodisGood

מצרכים פופולרים
בשר, דגים ועוף
ירקות ופירות
מצרכים בריאים

קינוח מוס גבינה מפנק בכוסות אישיים

על ידי מירי זורגר (שפית מקצועית)  

בימים החמים של יולי-אוגוסט, צריך למצוא את הפתרונות שיצננו אותנו. מוס הגבינה החלומי הזה הוא פתרון מעולה כקינוח מרענן בימים חמים. בשילוב עם מחית פרי וקראמבל ביתיים מתקבל קינוח מושקע וטעים במיוחד.

  • זמן עבודה: 40 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 55 דקות
  • 40 דקות

    15 דקות

    55 דקות

  • כ-10 כוסות קינוח גדולות

מצרכים למתכון

לקישוט

2 כוסות מחית פרי אדום (תותים, דובדבנים, חמוציות....)

למוס גבינה

500 גר' גבינה 5% שומן

1 שקית אינסטנט וניל

150 גר' אבקת סוכר

250 מ"ל שמנת מתוקה 36 % שומן מוקצפת לקצף רך

לפירורים (קראמבל)

100 גר' קמח

100 גר' חמאה

100 גר' שקדים מולבנים טחונים

100 גר' סוכר

הוראות הכנה

תחילה נכין את המוס

בקערה גדולה נערבב את הגבינה עם אינסטנט וניל וסוכר. נערבב היטב לתערובת אחידה.

בקערת המיקסר נקציף שמנת עד לקבלת שמנת תפוחה.

נוסיף לקערת הגבינה את השמנת המוקצפת ונערבב בתנועות קיפול למסה סמיכה.

נעביר את תערובת בגבינה והשמנת למקרר למשך שעה.

בינתיים נכין את הקראמבל

במעבד מזון נעבד את כל מצרכי הקראמבל עד לקבלת מרקם פירורי.

נעביר את הקראמבל לקופסת פלסטיק עם מכסה ולמקפיא למשך שעה לפחות.

לאחר קירור, נשטח את הקראמבל על תבנית תנור מצופה בנייר אפייה ונאפה בתנור חם על 180 מעלות עד להשחמה.

נרכיב את הקינוח

בתחתית כוסות אישיים מעוצבים נסדר כף ממחית הפרי.

מעל למחית נזלף בנדיבות את מוס הגבינה שלנו.

מעל למוס הגבינה נפזר פירורי קראמבל אפויים.

צילום: אנטולי מיכאל
סטיילינג: מאיה לבנת הרוש

0 דירוגים וחוות דעת

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.

דילוג לתוכן