עוגת גבינה קרה בציפוי ג’לי ומלית פטל

על ידי המתכונים של אתי ממן  

גרסה מרעננת לעוגת גבינה קרה ופשוטה עם ציפוי ג'לי פטל ומלית פטל. שילוב מנצח של טעמים וצבעים שהופך את העוגה לחגיגית ומשגעת. מתאימה לשבועות וגם לשבת.

  • זמן עבודה: 30 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 30 דקות
  • 30 דקות

    30 דקות

  • תבנית עגולה 26 / 28

מצרכים למתכון

לתחתית

1 שרוול פתי בר

100 גרם מחמאה מומסת

למלית עוגת גבינה

500 גרם גבינה לבנה 5%

3/4 כוס סוכר

1 שקית ג'לטין (14 גרם)

1/4 כוס מים קרים

1/4 כוס מים חמים

2 שמנת מתוקה

4 כפות סוכר

לציפוי פטל

2 שקיות ג'לי בטעם פטל

4 כפות מלית פטל מוכנה (ניתן לרכוש בסופר)

הוראות הכנה

לציפוי מסביב לעוגה - גוזרים שקף בקוטר תבנית עגולה קפיצית, מדביקים את הקצוות עם דבק סלוטייפ לצורה עגולה, מניחים בתוך התבנית בצורה כזאת שבין השקף לבין שולי התבנית יישאר רווח של כ 2 ס"מ. אפשר כמובן לוותר ולעשות ציפוי פטל רק מעל לעוגה.

מרסקים ומערבבים את הפתי בר עם מחמאה מומסת, מהדקים לתחתית התבנית ומקפיאים.

בקערה נפרדת מערבבים גבינה עם סוכר.

בכוס קטנה מערבבים ג'לטין עם מים קרים, מוסיפים מים חמים, מחממים 10 שניות במיקרוגל, מצננים ומוסיפים לתערובת הגבינה.

מקציפים שמנת מתוקה עם סוכר, מקפלים לתערובת הגבינה, יוצקים בתוך התבנית ומקפיאים לילה שלם.

למי שמשתמש בשקף - משחררים את דופן העוגה, מסירים בעדינות את השקף ומסדרים שקף נוסף צמוד לשולי התבנית.

מכינים ג'לי פטל לפי ההוראות שעל גבי האריזה, מוסיפים לג'לי המוכן מלית פטל ומערבבים.

יוצקים את ציפוי הפטל על גבי העוגה וגם מסביב (ברווח שנוצר בין העוגה לדופן), מחזירים להקפאה עד להתייצבות הג'לי או עד להגשה.

שתפו את המתכון >>

1 דירוגים וחוות דעת

אהרון רוזמרזקין

06/03/2016

הכנתי את העוגה לאשתי לכבוד יום הולדת ה69 ונורא נהננו ממנה עוגה מקסימה וקלה להכנה

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.

00:00