דלעת ערמונים בתנור • מתכון בריא בקלי קלות
על ידי מיכל מבשלת טבעוני מתכונים בריאים, מתכונים טבעוניים, מתכונים קלים, סלטים וירקות, תוספות
דלעת ערמונים מלאה ביתרונות בריאותיים והכי כיף שממש קל להכין אותה בתנור. מתכון מעולה להכנת דלעת ערמונים אפויה בתנור בתיבול קליל של טימין ומלח גס.
- זמן עבודה: 5 דקות
- סה"כ זמן הכנה: 35 דקות
5 דקות
30 דקות
35 דקות
- 2-3 סועדים
מצרכים למתכון
5 דלעת ערמונים בינוניות
שמן זית כתית מעולה
1/2 כפית פלפל שחור
1/2 כפית מלח גס
1/2 כפית טימין יבש
הוראות הכנה
שימו לב: את דלעת הערמונים ניתן לאכול עם או בלי הקליפה, בחירה שלכם אם לקלוף או לא.
פורסים דלעות הערמונים לפרוסות של כסנטימטר עובי ומסדרים על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
בעזרת מברשת סיליקון מושחים כל פרוסה בשכבה דקה של זמן זית.
מערבבים את כל התבלינים בצלוחית ומפזרים באחידות מעל לפרוסות הדלעת בתבנית.
אופים בתנור חם כחצי שעה, עד שהפרוסות משימות יפה.
מקררים וזוללים :)
למה דלעת ערמונים לדיאטה? בגלל הערכים התזונתיים
1. קלוריות ושומנים: דלעת הערמונים נמוכה מאוד בקלוריות וכמעט אינה מכילה שומנים, מה שהופך אותה לנשנוש דיאטטי מושלם. ב-100 גרם דלעת ערמונים כ- 39 קלוריות בלבד, 0.1 גרם שומן ו-0 גרם שומן בלתי רווי וכולסטרול.
2. מקור טוב לאנרגיה בדיאטה: דלעת הערמונים היא מקור טוב לאשלגן ששומר על מאזן הנוזלים בגוף ובכך עוזר ביצירת אנרגיה, דבר חשוב מאוד לשומרים על המשקל. ב-100 גרם דלעת ערמונים כ-347 מיליגרם אשלגן.
3. סיבים תזונתיים: דלעת הערמונים היא מקור מצוין לסיבים תזונתיים ומינרלים חיוניים לגוף. הסיבים התזונתיים, בין היתר, אחראים על תחושת השובע לאורך זמן והופכים את דלעת הערמונים למעולה לדיאטה!