FoodisGood



חזה עוף ותפוחי אדמה במרק עגבניות ובצל

על ידי הילה סמוכה-רשתי (הילה חגיגה מתוקה)  

תבשיל תפו"א עם חזה עוף מבושל במרק עגבניות ובצל סמיך. מקורו בעיראקית ורק מעט יודעים - מחמוסה.

  • זמן עבודה: 20 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 1 שעה 10 דקות
  • 20 דקות

    50 דקות

    1 שעה 10 דקות

  • 6 מנות

מצרכים למתכון

1 חזה עוף שלם

3 תפו"א בינוניים

1 בצל גדול

2 עגבניות גדולות

2 כפות רסק עגבניות

כף מחוקה מלח

חצי כף פפריקה מתוקה

כפית פפריקה חריפה

חצי כפית פלפל שחור טחון

רבע כוס שמן

כ-3 כוסות מים

הוראות הכנה

תחילה נכין לנו את חומרי הגלם: נחתוך את חזה העוף לקוביות ונשים בצד. את תפוחי האדמה נקלף, נחתוך לקוביות ונשטוף. את העגבניות נגרד את הבצל נגרד.

נחמם את השמן בסיר ונוסיף את הבצל, נטגן אותו עד לשקיפות.

נוסיף את העגבניות וניתן לזה עוד 3 דק' תוך כדי ערבוב תמידי.

נוסיף את חזה העוף ונמשיך לערבב עד שצבע העוף הופך להיות לבן.

כעת נוסיף את תפו"א ורסק העגבניות ונערבב עוד 3 דקות עד שרסק העגבניות נתפס מעט בתערובת.

נוסיף את התבלינים ואת המים (עד גובה תכולת הסיר) מערבבים ומכסים.

מבשלים על אש גבוהה כ-40 דקות (עד שהמרק מצטמצם ומסמיך) ועוד 10 דק על אש נמוכה.

אולי יעניין אותך...

5 דירוגים וחוות דעת

היי תמר, חזה עוף שלם (לא פרוס או חתוך) – מדובר בחזה העוף השלם שנקרא גם פרפר. 800 גרם עד קילו.

תמר

מה זה חזה עוף שלם? כמה גרם/ חתיכות?

גלי

מתכון מדהים

איתי

מעולה

מרינה

קל להכין ויוצא מעולה! ארוחת ערב שלמה בסיר אחד!

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.