מאפה בצק עלים ממולא כבדי עוף ובצל

על ידי המתכונים של אתי ממן  ,

מאפה כבדי עוף שמשמש כמנה עיקרית מעולה לכל מטרה, קל להכנה, מרשים וטעים במיוחד. כבדי עוף מוקפצים בסויה בתוך מאפה בצק עלים טעים. סוג של בורקס בדרך הגשה יצירתית ומעניינת.

  • זמן עבודה: 30 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 55 דקות
  • 30 דקות

    25 דקות

    55 דקות

  • כ- 6 מאפים

מצרכים למתכון

חבילת בצק עלים מופשר

חבילת כבדי עוף מופשרים

2 בצלים גדולים

1/2 כוס רוטב סויה

כפית מלח

כפית פלפל שחור

מעל למאפים

ביצה טרופה

שומשום

הוראות הכנה

את בצק העלים פותחים בעדינות (לא מרדדים).

ליצירת קעריות ומכסים - בעזרת תבנית עוגה (או פאי) אישית קורצים 6 עיגולים מבצק העלים, משמנים את התבניות האישיות ומרפדים בעיגולי הבצק. את הקעריות מסדרים (הפוכות) בתבנית מרופדת בנייר אפייה משומן.

ליצירת המכסים - קורצים עיגולים בקוטר הקעריות ומסדרים בתבנית לצד הקעריות.

ליצירת ידיות (לא חובה) - משתמשים בשאריות הבצק ויוצרים עיגולים קטנים מאוד שתופחים באפייה. מניחים כל עיגול קטן במרכז חצכל מכסה, מברישים עם ביצה ומפזרים שומשום.

אופים בתנור חם על 270 מעלות עד שהמאפה מזהיב.

בינתיים מכינים מילוי כבדי עוף: מנקים היטב את הכבדים ומסדרים במחבת עם שמן, חותכים בצלים לרצועות ומפזרים מעל לכבדים. מוסיפים רוטב סויה, מלח ופלפל ומקפיצים עד שהכבדים מוכנים והרוטב מסמיך ומזהיב.

מצננים את מילוי הכבדים, מוציאים את המאפים מהתנור, ממלאים בכבדים מוקפצים וסוגרים עם מכסה.

שתפו את המתכון >>

0 דירוגים וחוות דעת

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.

00:00