קציצות פרגיות מטוגנות או אפויות

על ידי המטבח של שרית  

עוד אלתור מוצלח הוביל לקציצות פרגיות שהסתברו כהצלחה מסחררת. את הקציצות אפשר לאפות בתנור או לטגן. מתאימות בסנדוויץ' או לצד אורז.

  • זמן עבודה: 20 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 1 שעה
  • 20 דקות

    40 דקות

    1 שעה

  • 10-15 קציצות

מצרכים למתכון

1/2 קילו פרגיות טחון

1 תפוח אדמה מבושל ומגורד

1 ביצה

בצל חתוך לקוביות קטנות

1/2 צרור פטרוזיליה קצוצה

1/2 צרור כוסברה קצוצה

תבלינים: מלח, פלפל, כורכום, כמון, פפריקה מתוקה, מרק עוף

3 כפות פירורי לחם

אפשר להוסיף: גזר מגורד

הוראות הכנה

לאחר גירוד הבצל בפומפייה נסחט היטב מנוזלים ונניח בקערה.

נוסיף לקערה את הפרגיות הטחונות ואת שאר מצרכי הקציצות ונערבב היטב לאיחוד.

לטיגון - נחמם שמן חצי עמוק ונטגן את הקציצות מכל צד עד להשחמה.

לאפייה - נרפד תבנית בנייר אפייה ונשמנו היטב, נסדר את הקציצות ונשמן היטב גם מלמעלה. נאפה על 200 מעלות עד להשחמהף נהפוך ונמשיך לאפות עד להשחמה מהצד השני.

שתפו את המתכון >>

5 דירוגים וחוות דעת

מיכל

04/11/2015

הכנתי את הקציצות כבר פעמיים ויצאו מעולות!! אני לא מבשלת את תפוח האדמה – פשוט מגרדת ומוסיפה לעיסה. שמה הרבה פטרוזיליה וגם שני גזרים מגורדים ויוצאות לי כ-20 קציצות. תודה רבה על המתכון!!

המטבח של שרית

28/08/2015

זהבית אני מגרת את התפוח אדמה אחרי שהוא התקרר זה יותר קל לי, את יכולה למעוך לפירה אם את רוצה.

המטבח של שרית

28/08/2015

ספיר אני שמה פחות או יותר 1/2 כפית פלפל וכמון. כפית אחת של פפריקה ואבקת מרק עוף. מלח זה לפי הטעם.
ממליצה לך לטגן קציצה אחת, לטעום ואז לשפר טעמים לפי הטעם האישי שלך.

זהבית

27/08/2015

איך אפשר לבשל תפו”א ולגרד אח”כ??

ספיר

27/08/2015

אשמח לדעת כמה שמים מכל תבלין

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.

00:00