FoodisGood

חיפוש

שווארמה פרגיות ביתית על חציל בלאדי

על ידי המתכונים של ריקי גבאי  ,

מנה ראשונה מרשימה או מנה עיקרית טעימה במיוחד של שווארמה פרגיות במחבת על גבי חציל בלאדי מטוגן מוגשת עם טחינה ירוקה ביתית. מנה שכולם אוהבים.

  • זמן עבודה: 40 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 1 שעה 20 דקות
  • 40 דקות

    40 דקות

    1 שעה 20 דקות

מצרכים למתכון

3 בצלים פרוסים דק

קילו פרגיות חתוכות לרצועות

כף גדושה תבלין לשווארמה

כמון

פלפל שחור

אריסה חריפה

מעט מלח

כפית סומק

להגשה

חציל בלאדי

פטרוזיליה קצוצה

לטחינה ירוקה

8 שיני שום כתושות

צרור םטרוזיליה קצוצה דק

1 קופסת טחינה גולמית

מיץ מלימון שלם

פלפל ומלח לפי הטעם

מים קרים מאוד

3 כפות שמן זית

הוראות הכנה

נפרוס את חציל הבלאדי ונמליח את הפרוסות.

נכין את הטחינה הירוקה ע"י ערבוב כל המצרכים מלבד שמן הזית, את המים נשים רק עד שהטחינה נוזלית אבל לא נוזלית מידי. נבדוק טעמים ונעביר למקרר. להגשה נבזוק שמן זית מעל לטחינה.

במחבת רחבה נטגן קלות 3 בצלים פרוסים דק.

נוסיף למחבת את רצועות הפרגיות ותבלינים ומטגן עד שמוכן.

במקביל נטגן את פרוסות החציל עד שהחציל רך ומוכן, נוציא לנייר סופג.

נרכיב את המנה: נניח פרוסות חציל מטוגן, נסדר את הפרגיות על פרוסות החציל ולסיום נפזר פטרוזיליה קצוצה.

במרכז המנה נניח צלוחית עמוקה עם טחינה ירוקה ביתית.

0 דירוגים וחוות דעת

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.

דילוג לתוכן