אצבעות שוקולד ופקאן ללא אפייה
על ידי המתכונים של אתי בן-שמעון קינוחים
את אצבעות השוקולד הללו קל להכין וכיף לאכול! אצבעות וופלים עם נוטלה, פקאנים ושוקולד שילדים ומבוגרים אוהבים. ניתן להכין עם הילדים וליהנות מפעילות משותפת. ניתן להכין גם פרווה.
- זמן עבודה: 20 דקות
- סה"כ זמן הכנה: 25 דקות
20 דקות
5 דקות
25 דקות
מצרכים למתכון
200 גרם וופלים טריים (חבילה קטנה בערך)
2-3 כפות גדושות נוטלה
כוס אגוזי פקאן קצוצים וקלויים מעט על מחבת.
100 גרם שוקולד מריר
כף שמן
הוראות הכנה
את חבילת הוופלים טוחנים גס.
בקערה גדולה משלבים את הוופלים עם נוטלה ופקאנים קלויים. התערובת צריכה להיות סמיכה אך לא יבשה, במידה ויש צורך ניתן להוסיף עוד נוטלה.
על תבנית תנור פורסים ניילון נצמד, מעל לניילון משטחים את תערובת השוקולד וופלים שלנו ומעליה עוד יריעת ניילון נצמד. מהדקים היטב ומרדדים עם מערוך למרובע גדול. מקפיאים למספר שעות עד להתייצבות.
על בן מארי או במיקרוגל ממיסים חפיסת שוקולד עם כף שמן, מערבבים היטב ושופכים על גבי תערובת הנוטלה והוופלים שהתייצבה.
חותכים לאצבעות ומסדרים בתבנית. מניחים במקרר להתייצבות.
לגרסת פרווה פשוט החליפו את הנוטלה בממרח שוקולד פרווה ובחרו בוופלים פרווה.