
עוגת בצק פריך ושוקולד פרווה (חיתוכיות)
על ידי המתכונים של אורה ארגוב עוגות, קינוחים
עוגה מיוחדת במיונה במורכבת מ-3 שכבות: שכבת בצק פריך, שכבת מלית שוקולד וקקאו ושכבה נוספת של בצק עוגה שהופכת לחיתוכיות שוקולד פריכות ומענגות, מעולה לאירוח.
- זמן עבודה: 35 דקות
- סה"כ זמן הכנה: 1 שעה 15 דקות
-
35 דקות
40 דקות
1 שעה 15 דקות
- תבנית 24
הוראות הכנה
את כל מצרכי הבצק נלוש רק עד לקבלת כדור בצק אחיד ולא יותר.
נחלק את הבצק ל-2 חלקים 1/4 ו- 3/4. נעטוף 1/3 מהבצק בניילון נצמד ונניח במקפיא. את החלק הגדול נרדד על נייר אפייה לגודל התבנית, נניח בתבנית.
בסיר על להבה בינונית נבשל סוכר, מים, קקאו ושוקולד מריר. נוסיף נס קפה, תמצית וניל ומחמאה ונערבב היטב עד שהמחמאה נמסה לחלוטין.
נצנן את המלית היטב, רק לאחר צינון נוסיף 4 ביצים, בזו אחר זו, עד שהביצים נבלעות לחלוטין ונוצר קרם.
את הקרם שנוצר נשפוך לתבנית על גבי שכבת הבצק.
נוציא את 1/3 הבצק שהקפאנו ונגרד אותו על צידה הגס של פומפייה, מעל למלית השוקולד שבתבנית.
נחמם תנור ל-180 מעלות ונאפה את העוגה במשך חצי שעה.
נצנן את העוגה בטמפרטורת החדר, נחתוך לחיתוכיות קטנות ונגיש.
שיתוף >>
3 דירוגים וחוות דעת
אנונימית
06/02/2017
עשיתי אותה
קלה לעשיה וסופר טעימה!! תודה רבה על מתכון מצוין
חופית
16/12/2015
העוגות של אורה הכי מומלצות!!!
אודליה חזן
09/12/2015
עוגה טעימה, קלה ונימוחה טעם של ילדות!!!!

7 יתרונות בריאותיים ומתכונים מעולים עם שיבולת שועל.

קניתם בשר אסאדו ועכשיו אתם תוהים מה אפשר לעשות איתו? המתכונים הבאים יעשו לכם סדר!

מזון העל הפופולרי ביותר כיום הוא קינואה. גלו למה כדאי לכם לשלב את הקינואה בתפריט היומי וגם – ממרק ועד קינוח: 7 מתכונים סופר טעימים עם קינואה. כל מה שרציתם לדעת על קינואה ולא העזתם לשאול בכתבה אחת!