FoodisGood

מצרכים פופולרים
בשר, דגים ועוף
ירקות ופירות
מצרכים בריאים

עוגת פאדג' שוקולד עם פקאנים ושקדים

על ידי כרמית מ. דהאן  

מתכון לעוגת שוקולד פאדג' ללא קמח בכלל. עוגה שוקולדית ומושחתת עם פקאדנים ושקדים. בסיום האפייה מתקבלת עוגה רטובה ומענגת, מלאה בשוקולד ובכל טוב. עוגה ללא גלוטן.

  • זמן עבודה: 30 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 1 שעה 15 דקות
  • 30 דקות

    45 דקות

    1 שעה 15 דקות

  • תבנית 24

מצרכים למתכון

לעוגת פאדג'

200 גרם שוקולד מריר

200 גרם חמאה

3/4 כוס סוכר

3/4 כוס אגוזי פקאן קצוצים גס

3/4 כוס שקדים טחונים

2 כפות אבקת קקאו

חצי שקית אבקת אפיה

5 ביצים

לגנאש שוקולד

100 גרם שוקולד מריר

1 כף חמאה

3 כפות שמנת מתוקה

הוראות הכנה

את השוקולד והחמאה מניחים בקערה שמתאימה למיקרוגל וממיסים בפולסים קצרים.

מערבבים היטב את השוקולד עם החמאה עד לקבלת תערובת חלקה ללא גושים.

את הביצים והסכור מקציפים במשך 6 דקות, עד לקבלת קצף תפוח.

לקערת המיקסר מוסיפים את השוקולד המומס ומקציפים יחדיו כמה דקות.

מוסיפים קקאו, אבקת אפייה ושקדים טחונים (את השקדים מפוררים מעט עם הידיים) לתערובת השוקולד והביצים, תוך הקצפה במהירות בינונית.

כעת מוסיפים לבלילת העוגה את הפקאנים בתנועות קיפול.

משמנים תבנית 24 ויוצקים לתוכה את בלילת העוגה. משטחים יפה ואופים בתנור חם על 180 מעלות במשך 45 דקות או עד שקיסם יוצא יבש.

בינתיים מכינים גנאש שוקולד - ממיסים על בן מארי עו במיקרוגל בפולסים קצרים את השוקולד יחד עם החמאה והשמנת המתוקה, מערבבים לתערובת חלקה וללא גושים ויוצקים על העוגה ברגע שהיא יוצרת מהתנור.

22 דירוגים וחוות דעת

עדי

יוצא טעייים!! פשוט וקל

מרים

האם אפשר להמיר את החמאה למחמאה??

אודליה

מעולה וממש טעימה! הכנתי בלי הציפוי ועדיין ממש טעים.

היי אלינור, שמחה שאת נהנית מהעוגה 🙂
בהחלט כדאי לשמור במקרר בימי הקיץ.

אלינור

היי העוגה מושלמת אני מכינה אותה הרבה! יש לי שאלה , האם לשמור במקרר או בטמפ' החדר? מפחדת להשאיר בחוץ בחודשי הקיץ…
תודה

בת נדיב

שאלה מפרידים ביצים
את התערובת השוקולד מערבבים עם החלמון?

היי אביגיל,
אין קמח במתכון, תבנית עגולה 24, לא כדאי להחליף.

אביגיל

האם יש קמח במתכון? ובאיזה גודל של תבנית ? האם אפשר להחליף את המחמאה בשמן?

לימור

האם אפשר להחליף את הסוכר בדבש או בסילאן?

רינת

אפשר להכין ללא שקדים טחונים ופקאנים?

היי סיגל,
להכנת העוגה נשתמש בשקדים רגילים טחונים דק.

סיגל

האם צריך שקדים מולבנים טחונים או שקדים רגילים טחונים ? תודה

ציפי

עוגה פשוטה להכנה ומעולה.תודה כרמית

היי חן, זו עוגה ללא גלוטן, אין צורך להוסיף קמח.
היי אורלי, אין אפשרות לוותר על אבקת האפייה.

חן

כמה קמח שמים??

אורלי

אפשר בלי אבקת אפיה? זה יעשה העוגה מרירה

היי יהודית, במתכון אין קמח.

יהודית

צריך להיות קמח או לא? כי כתוב בתגובות שהמתכון תוקן וצריך להיות קמח ובסוף המתכון לא תוקן.

היי רינה,
את הקקאו מוסיפים ביחד עם אבקת האפייה, לאחר הוספת השוקולד המומס לקערת המיקסר.

רינה

לא רשום מתי מוסיפים קקאו

היי ענת,
תודה רבה על תשומת הלב, אכן מדובר בטעות.
במתכון באמת אין קמח והוא תוקן 🙂

ענת

במצרכים אין קמח… איך זה שההוראות ההכנה כתוב לנפות את הקמח ולהוסיף???

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.

דילוג לתוכן