עוגת פאדג’ שוקולד עם פקאנים ושקדים

על ידי כרמית מ. דהאן  

מתכון לעוגת שוקולד פאדג' ללא קמח בכלל. עוגה שוקולדית ומושחתת עם פקאדנים ושקדים. בסיום האפייה מתקבלת עוגה רטובה ומענגת, מלאה בשוקולד ובכל טוב. עוגה ללא גלוטן.

  • זמן עבודה: 30 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 1 שעה 15 דקות
  • 30 דקות

    45 דקות

    1 שעה 15 דקות

  • תבנית 24

מצרכים למתכון

לעוגת פאדג'

200 גרם שוקולד מריר

200 גרם חמאה

3/4 כוס סוכר

3/4 כוס אגוזי פקאן קצוצים גס

3/4 כוס שקדים טחונים

2 כפות אבקת קקאו

חצי שקית אבקת אפיה

5 ביצים

לגנאש שוקולד

100 גרם שוקולד מריר

1 כף חמאה

3 כפות שמנת מתוקה

הוראות הכנה

את השוקולד והחמאה מניחים בקערה שמתאימה למיקרוגל וממיסים בפולסים קצרים.

מערבבים היטב את השוקולד עם החמאה עד לקבלת תערובת חלקה ללא גושים.

את הביצים והסכור מקציפים במשך 6 דקות, עד לקבלת קצף תפוח.

לקערת המיקסר מוסיפים את השוקולד המומס ומקציפים יחדיו כמה דקות.

מוסיפים קקאו, אבקת אפייה ושקדים טחונים (את השקדים מפוררים מעט עם הידיים) לתערובת השוקולד והביצים, תוך הקצפה במהירות בינונית.

כעת מוסיפים לבלילת העוגה את הפקאנים בתנועות קיפול.

משמנים תבנית 24 ויוצקים לתוכה את בלילת העוגה. משטחים יפה ואופים בתנור חם על 180 מעלות במשך 45 דקות או עד שקיסם יוצא יבש.

בינתיים מכינים גנאש שוקולד - ממיסים על בן מארי עו במיקרוגל בפולסים קצרים את השוקולד יחד עם החמאה והשמנת המתוקה, מערבבים לתערובת חלקה וללא גושים ויוצקים על העוגה ברגע שהיא יוצרת מהתנור.

שתפו את המתכון >>

22 דירוגים וחוות דעת

עדי

30/03/2018

יוצא טעייים!! פשוט וקל

מרים

11/03/2018

האם אפשר להמיר את החמאה למחמאה??

אודליה

15/08/2017

מעולה וממש טעימה! הכנתי בלי הציפוי ועדיין ממש טעים.

foodisgood

18/06/2017

היי אלינור, שמחה שאת נהנית מהעוגה 🙂
בהחלט כדאי לשמור במקרר בימי הקיץ.

אלינור

02/06/2017

היי העוגה מושלמת אני מכינה אותה הרבה! יש לי שאלה , האם לשמור במקרר או בטמפ’ החדר? מפחדת להשאיר בחוץ בחודשי הקיץ…
תודה

בת נדיב

17/03/2017

שאלה מפרידים ביצים
את התערובת השוקולד מערבבים עם החלמון?

foodisgood

27/12/2016

היי אביגיל,
אין קמח במתכון, תבנית עגולה 24, לא כדאי להחליף.

אביגיל

27/12/2016

האם יש קמח במתכון? ובאיזה גודל של תבנית ? האם אפשר להחליף את המחמאה בשמן?

לימור

09/12/2016

האם אפשר להחליף את הסוכר בדבש או בסילאן?

רינת

07/10/2016

אפשר להכין ללא שקדים טחונים ופקאנים?

foodisgood

31/07/2016

היי סיגל,
להכנת העוגה נשתמש בשקדים רגילים טחונים דק.

סיגל

31/07/2016

האם צריך שקדים מולבנים טחונים או שקדים רגילים טחונים ? תודה

ציפי

05/07/2016

עוגה פשוטה להכנה ומעולה.תודה כרמית

foodisgood

20/02/2016

היי חן, זו עוגה ללא גלוטן, אין צורך להוסיף קמח.
היי אורלי, אין אפשרות לוותר על אבקת האפייה.

חן

17/02/2016

כמה קמח שמים??

אורלי

16/02/2016

אפשר בלי אבקת אפיה? זה יעשה העוגה מרירה

foodisgood

29/10/2015

היי יהודית, במתכון אין קמח.

יהודית

28/10/2015

צריך להיות קמח או לא? כי כתוב בתגובות שהמתכון תוקן וצריך להיות קמח ובסוף המתכון לא תוקן.

foodisgood

28/08/2015

היי רינה,
את הקקאו מוסיפים ביחד עם אבקת האפייה, לאחר הוספת השוקולד המומס לקערת המיקסר.

רינה

28/08/2015

לא רשום מתי מוסיפים קקאו

foodisgood

16/05/2015

היי ענת,
תודה רבה על תשומת הלב, אכן מדובר בטעות.
במתכון באמת אין קמח והוא תוקן 🙂

ענת

16/05/2015

במצרכים אין קמח… איך זה שההוראות ההכנה כתוב לנפות את הקמח ולהוסיף???

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.

00:00