
עוגת פאדג' שוקולד עם פקאנים ושקדים
על ידי כרמית מ. דהאן עוגות
מתכון לעוגת שוקולד פאדג' ללא קמח בכלל. עוגה שוקולדית ומושחתת עם פקאדנים ושקדים. בסיום האפייה מתקבלת עוגה רטובה ומענגת, מלאה בשוקולד ובכל טוב. עוגה ללא גלוטן.
- זמן עבודה: 30 דקות
- סה"כ זמן הכנה: 1 שעה 15 דקות
-
30 דקות
45 דקות
1 שעה 15 דקות
- תבנית 24
הוראות הכנה
את השוקולד והחמאה מניחים בקערה שמתאימה למיקרוגל וממיסים בפולסים קצרים.
מערבבים היטב את השוקולד עם החמאה עד לקבלת תערובת חלקה ללא גושים.
את הביצים והסכור מקציפים במשך 6 דקות, עד לקבלת קצף תפוח.
לקערת המיקסר מוסיפים את השוקולד המומס ומקציפים יחדיו כמה דקות.
מוסיפים קקאו, אבקת אפייה ושקדים טחונים (את השקדים מפוררים מעט עם הידיים) לתערובת השוקולד והביצים, תוך הקצפה במהירות בינונית.
כעת מוסיפים לבלילת העוגה את הפקאנים בתנועות קיפול.
משמנים תבנית 24 ויוצקים לתוכה את בלילת העוגה. משטחים יפה ואופים בתנור חם על 180 מעלות במשך 45 דקות או עד שקיסם יוצא יבש.
בינתיים מכינים גנאש שוקולד - ממיסים על בן מארי עו במיקרוגל בפולסים קצרים את השוקולד יחד עם החמאה והשמנת המתוקה, מערבבים לתערובת חלקה וללא גושים ויוצקים על העוגה ברגע שהיא יוצרת מהתנור.
שיתוף >>
22 דירוגים וחוות דעת
עדי
30/03/2018
יוצא טעייים!! פשוט וקל
מרים
11/03/2018
האם אפשר להמיר את החמאה למחמאה??
אודליה
15/08/2017
מעולה וממש טעימה! הכנתי בלי הציפוי ועדיין ממש טעים.

18/06/2017
היי אלינור, שמחה שאת נהנית מהעוגה 🙂
בהחלט כדאי לשמור במקרר בימי הקיץ.
אלינור
02/06/2017
היי העוגה מושלמת אני מכינה אותה הרבה! יש לי שאלה , האם לשמור במקרר או בטמפ' החדר? מפחדת להשאיר בחוץ בחודשי הקיץ…
תודה
בת נדיב
17/03/2017
שאלה מפרידים ביצים
את התערובת השוקולד מערבבים עם החלמון?

27/12/2016
היי אביגיל,
אין קמח במתכון, תבנית עגולה 24, לא כדאי להחליף.
אביגיל
27/12/2016
האם יש קמח במתכון? ובאיזה גודל של תבנית ? האם אפשר להחליף את המחמאה בשמן?
לימור
09/12/2016
האם אפשר להחליף את הסוכר בדבש או בסילאן?
רינת
07/10/2016
אפשר להכין ללא שקדים טחונים ופקאנים?

31/07/2016
היי סיגל,
להכנת העוגה נשתמש בשקדים רגילים טחונים דק.
סיגל
31/07/2016
האם צריך שקדים מולבנים טחונים או שקדים רגילים טחונים ? תודה
ציפי
05/07/2016
עוגה פשוטה להכנה ומעולה.תודה כרמית

20/02/2016
היי חן, זו עוגה ללא גלוטן, אין צורך להוסיף קמח.
היי אורלי, אין אפשרות לוותר על אבקת האפייה.
חן
17/02/2016
כמה קמח שמים??
אורלי
16/02/2016
אפשר בלי אבקת אפיה? זה יעשה העוגה מרירה

29/10/2015
היי יהודית, במתכון אין קמח.
יהודית
28/10/2015
צריך להיות קמח או לא? כי כתוב בתגובות שהמתכון תוקן וצריך להיות קמח ובסוף המתכון לא תוקן.

28/08/2015
היי רינה,
את הקקאו מוסיפים ביחד עם אבקת האפייה, לאחר הוספת השוקולד המומס לקערת המיקסר.
רינה
28/08/2015
לא רשום מתי מוסיפים קקאו

16/05/2015
היי ענת,
תודה רבה על תשומת הלב, אכן מדובר בטעות.
במתכון באמת אין קמח והוא תוקן 🙂
ענת
16/05/2015
במצרכים אין קמח… איך זה שההוראות ההכנה כתוב לנפות את הקמח ולהוסיף???