עוגת 3 שכבות שוקולד: פאדג’, מוס וגנאש

על ידי כרמית מ. דהאן  

מתכון לעוגת 3 שכבות שוקולד - שכבת פאדג', מוס שוקולד וגנאש. מתאימה מאוד ליום הולדת לילדים וגם למבגרים.

  • זמן עבודה: 50 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 1 שעה 35 דקות
  • 50 דקות

    45 דקות

    1 שעה 35 דקות

  • תבנית עגולה קוטר 24

מצרכים למתכון

לשכבת הפאדג'

300 גר' שוקולד מריר

150 גר' חמאה

1/2 מיכל שמנת מתוקה

1/4 כוס נוזל קרם קוקוס

6 ביצים

3/4 כוס סוכר

למוס שוקולד

1 מיכל שמנת מתוקה

1/2 כוס חלב

1/2 כוס קרם קוקוס

1 אינסטנט פודינג שוקולד

3 כפות סוכר

לשכבת גנאש השוקולד

100 גרם שוקולד מריר

1/2 מיכל שמנת מתוקה

להמיס בבן מארי או במיקרו לקרם וליצוק מעל המוס

לקרר לילה במקרר ואפשר לקשט

הוראות הכנה

הכנת שכבת הפאדג'

בקערת המיקסר נקציף ביצים (שלמות) יחד עם סוכר כ- 9 דקות הקצפה, עד לקבלת קציפה תפוחה ובהירה.

בבן מארי (סיר קטן עם מעט מים חמים ומעליו קערה חסינת חום) נמיס את השוקולד עם החמאה, נערבב לתערובת אחידה.

נוסיף לתערובת השוקולד קרם קוקוס ושמנת מתוקה, נערבב היטב לקרם חלק וללא גושים.

כעת נשפוך את תערובת השוקולד לביצים המוקצפות ונאחד ע"י תנועות קיפול.

נשמן תבנית 24 וניצוק לתוכה את תערובת העוגה, נאפה בתנור חם על 160 מעלות כ-45 דקות.

נוציא מהתנור ונצנן לחלוטין.

הכנת מוס השוקולד

בקערת המיקסר נקציף את כל חומרי המוס לקרם יציב, ניצוק את המוס על גבי שכבת הפאדג' לאחר שהתקררה.

הכנת גנאש שוקולד

בבן מארי, או במיקרוגל, נמיס את השוקולד עם השמנת המתוקה עד לקבלת קרם חלק ומבריק, נניח לצינון של כ-5 דקות וניצוק את הגנאש על גבי שכבת המוס.

נכסה את העוגה ונכניס למקרר ללילה שלם.

נוציא ונשפוך על שכבת הגנאש המון M&M

שתפו את המתכון >>

2 דירוגים וחוות דעת

foodisgood

30/11/2015

היי שרה,
ניתן להמיר את קרם הקוקוס בקצפת צמחית, אותה הכמות.

האם ניתן להמיר את נוזל קרם קוקס במשהו אחר?

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.

00:00