
פרחי שמרים שוקולד
על ידי ענת כהן רוזנברג לחם ומאפים
בצק שמרים ממולא שוקולד ומעוצב בצורת פרחים, מאפה שוקולדי מתוק וטעים במיוחד ליד הקפה.
- זמן עבודה: 1 שעה
- סה"כ זמן הכנה: 1 שעה 45 דקות
1 שעה
45 דקות
1 שעה 45 דקות
הוראות הכנה
הכנת הבצק:
לשים ביחד ביצים, חלב, שמרים וסוכר בקערת המיקסר ומערבבים.
מוסיפים קמח וסוכר וניל ומתחילים ללוש במהירות איטית תוך כדי הוספה הדרגתית של החמאה.
כשיש לנו בצק אחיד מוסיפים את המלח ולשים דקה נוספת.מניחים לתפיחה עד הכפלת הנפח.
מכינים את המלית:
מערבבים את החומרים למשחה חלקה.
מחלקים את הבצק לשלושה חלקים. מרדדים כל חלק למלבן בעובי 3-4 מ"מ.
מורחים על מחצית מהבצק שליש מכמות המלית ומכסים בחצי השני.
פורסים את הבצק לרצועות של 1.5-2 ס"מ ומגלגלים כל רצועה לספירלה ולאחר מכן לשבלול שאת קצהו דוחפים מתחת לשבלול.
מושחים את השבלולים בביצה טרופה ומניחים להתפחה של רבע שעה.
הכנת הסירופ:
בינתיים מכינים את הסירופ מרתיחים ביחד את המים עם הסוכר וממשיכים להרתיח לשלוש דקות נוספות ומקררים.
אופים רבע שעה עד עשרים דקות או עד קבלת צבע שחום בהיר.
חדשים באתר
אולי יעניין אותך:











