FoodisGood

חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

פרחי שמרים שוקולד

על ידי ענת כהן רוזנברג  

בצק שמרים ממולא שוקולד ומעוצב בצורת פרחים, מאפה שוקולדי מתוק וטעים במיוחד ליד הקפה.

  • זמן עבודה: 1 שעה
  • סה"כ זמן הכנה: 1 שעה 45 דקות
  • 1 שעה

    45 דקות

    1 שעה 45 דקות

מצרכים למתכון

לבצק

חצי קג קמח

כף שמרים יבשים

חצי כוס סוכר

2 ביצים

שקית סוכר וניל

150 גרם חמאה / מחמאה רכה מאד

3/4 כוס חלב / מים

1 כפית מלח

למילוי:

150 גרם חמאה / מחמאה רכה

6 כפות סוכר

2 כפות קקאו הולנדי

1 כפית קינמון

1 כפית תמצית וניל / מחית וניל

לסירופ:

1 כוס סוכר

1 כוס מים

הוראות הכנה

הכנת הבצק:

לשים ביחד ביצים, חלב, שמרים וסוכר בקערת המיקסר ומערבבים.

מוסיפים קמח וסוכר וניל ומתחילים ללוש במהירות איטית תוך כדי הוספה הדרגתית של החמאה.

כשיש לנו בצק אחיד מוסיפים את המלח ולשים דקה נוספת.מניחים לתפיחה עד הכפלת הנפח.

מחממים תנור ל-180 מעלות.

מכינים את המלית:

מערבבים את החומרים למשחה חלקה.

מחלקים את הבצק לשלושה חלקים. מרדדים כל חלק למלבן בעובי 3-4 מ"מ.

מורחים על מחצית מהבצק שליש מכמות המלית ומכסים בחצי השני.

פורסים את הבצק לרצועות של 1.5-2 ס"מ ומגלגלים כל רצועה לספירלה ולאחר מכן לשבלול שאת קצהו דוחפים מתחת לשבלול.

מושחים את השבלולים בביצה טרופה ומניחים להתפחה של רבע שעה.

הכנת הסירופ:

בינתיים מכינים את הסירופ מרתיחים ביחד את המים עם הסוכר וממשיכים להרתיח לשלוש דקות נוספות ומקררים.

אופים רבע שעה עד עשרים דקות או עד קבלת צבע שחום בהיר.

ביציאה מהתנור מורחים בסירופ סוכר להברקה.

בתאבון באהבה.

0 דירוגים וחוות דעת

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.

דילוג לתוכן