ריבועי בצק פריך וקקאו ממכרים

יסכה קלייןעל ידי יסכה קליין - הרבה מעבר לקונדיטוריה  ,

עוגה מושקעת שמכינים לאירועים מיוחד או סתם למי שבאמת רוצים לפנק, מתאימה מאוד כמתנה מקורית למארחים. עוגה פרווה שמתאימה גם לאחר ארוחה בשרית.

  • זמן עבודה: 30 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 1 שעה
  • 30 דקות

    30 דקות

    1 שעה

  • תבנית תנור

מצרכים למתכון

לבצק:

4 כוסות קמח

1 וחצי חבילות מרגרינה

1/2 כוס שמן

3 חלמונים

2 כפות סוכר

2 שקיות סוכר וניל

8 כפות מים רותחים

למילוי שוקולד:

1 כוס סוכר

5 כפות קקאו

1/2 כוס מים

1/2 חבילת מרגרינה

5 חלמונים

8 חלבונים

3/4 כוס סוכר

3 כפות ליקר (בננה) - לא חובה

3 כפות קמח + טיפה אבקת אפיה

הוראות הכנה

הכנת הבצק

את כל מצרכי הבצק נערבב יחדיו במיקסר עד לקבלת כדור בצק אחיד.

נעטוף את כדור הבצק בניילון נצמד ונכניס למקרר למשך שעתיים.

הכנת המילוי

בסיר על הגז (להבה נמוכה) נמיס יחדיו כוס סוכר, קקאו, מים ומרגרינה.

נצנן לגמרי ונוסיף לתערובת, תוך כדי בחישה, חלמונים, ליקר, קמח ומעט אבקת אפייה.

את החלבונים נקציף עם 3/4 כוס סוכר.

נוסיף לקצף בהדרגה את תערובת השוקולד המוכנה, תוך ערבוב עד לקבלת בלילה אחידה.

הרכבת העוגה

נקמח משטח עבודה, נחלק את הבצק ל-2 חלקים שווים ונרדד למלבן בגודל תבנית תנור.

נניח מלבן בצק ראשון על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה, ניצוק על הבצק את תערובת השוקולד ונשטח.

את חצי הבצק שנותר נרדד גם כן לגודל תבנית תנור ונניח מעל לשכבת השוקולד (ניתן גם להקפיא ולגרד בפומפייה ליצירת שטרוייזל).

נאפה את העוגה בתנור חם על 175 מעלות למשך חצי שעה, עד להשחמה.

לאחר שהתקררה, נחתוך את העוגה לריבועים ונגיש.

שתפו את המתכון >>

0 דירוגים וחוות דעת

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.

00:00