FoodisGood

מתכון לקרם קרמל צרפתי (פלאן)

על ידי המתכונים של ריקי גבאי  

את הקינוח הצרפתי הנהדר הזה שנקרא פלאן הרבה מכנים כ- קרם קרמל. מדובר בקינוח ממצרכים בסיסיים שהופך בסיום האפייה למעדן חלומי.

  • זמן עבודה: 20 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 1 שעה 10 דקות
  • 20 דקות

    50 דקות

    1 שעה 10 דקות

  • 6 מנות

מצרכים למתכון

לקרמל

1/2 כוס סוכר

לקרם פלאן

3 כוסות חלב

1/2 כוס סוכר

כפית תמצית וניל

3 ביצים + 2 חלמונים

להגשה

קרוקנט אגוזים (לא חובה)

הוראות הכנה

בסיר קטן נרתיח את החלב עם 1/2 כוס סוכר ותמיצת וניל.

בינתיים נטרוף בקערה גדולה 3 ביצים ו-2 חלמונים.

כשהחלב מגיע לרתיחה נתחיל לאחד אותו עם הביצים - נשפוך לאט לאט את החלב לתוך הביצים תוך ערבוב בלתי פוסק לצורך השוואת טמפרטורות.

בסיר קטן נחמם 1/2 כוס סוכר על להבה קטנה עד שנמס - שימו לב, אין לערבב את הסוכר כלל.

נסדר 6 קעריות מחרס בתבנית אלומיניום גדולה, בתחתית כל קערית נניח ככף מהקרמל המוכן שלנו. מעל לקרמל נשפוך את קרם הפלאן עד לגובה 2/3 התבנית.

בתבנית האלומיניום נמלא מים רותחים עד 1/2 גובה התבנית. כל הרעיון הוא לאפות את הפלאן בשיטת בן מארי.

נכניס את קרם הקרמל שלנו לתנור על 160 מעלות למשך 50 דקות.

נקרר במקרר עד לקירור מוחלט ונהפוך על צלחת הגשה.

לסיום נפזר קרוקנט אגוזים.

שימו לב - ניתן לוותר על הקרמל ולהשתמש בסילאן במקום.

3 דירוגים וחוות דעת

היי שרה – את הפלאן מכינים עפ"י המתכון.
היי אתי – לא כדאי להפוך את המתכון לפרווה.

אתי יום טוב

האם ניתן להפוך את המתכון לפרווה? עם חלב סויה או חלב שקדים??

שרה

לא מצאתי בסופרים פלאן אשמח לדעת איפה משיגים את זה?

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.

דילוג לתוכן