
מתכון לקרם קרמל צרפתי (פלאן)
על ידי המתכונים של ריקי גבאי קינוחים
את הקינוח הצרפתי הנהדר הזה שנקרא פלאן הרבה מכנים כ- קרם קרמל. מדובר בקינוח ממצרכים בסיסיים שהופך בסיום האפייה למעדן חלומי.
- זמן עבודה: 20 דקות
- סה"כ זמן הכנה: 1 שעה 10 דקות
20 דקות
50 דקות
1 שעה 10 דקות
- 6 מנות
הוראות הכנה
בסיר קטן נרתיח את החלב עם 1/2 כוס סוכר ותמיצת וניל.
בינתיים נטרוף בקערה גדולה 3 ביצים ו-2 חלמונים.
כשהחלב מגיע לרתיחה נתחיל לאחד אותו עם הביצים - נשפוך לאט לאט את החלב לתוך הביצים תוך ערבוב בלתי פוסק לצורך השוואת טמפרטורות.
בסיר קטן נחמם 1/2 כוס סוכר על להבה קטנה עד שנמס - שימו לב, אין לערבב את הסוכר כלל.
נסדר 6 קעריות מחרס בתבנית אלומיניום גדולה, בתחתית כל קערית נניח ככף מהקרמל המוכן שלנו. מעל לקרמל נשפוך את קרם הפלאן עד לגובה 2/3 התבנית.
בתבנית האלומיניום נמלא מים רותחים עד 1/2 גובה התבנית. כל הרעיון הוא לאפות את הפלאן בשיטת בן מארי.
נכניס את קרם הקרמל שלנו לתנור על 160 מעלות למשך 50 דקות.
נקרר במקרר עד לקירור מוחלט ונהפוך על צלחת הגשה.
שימו לב - ניתן לוותר על הקרמל ולהשתמש בסילאן במקום.
שתפו את המתכון >>
קטגוריות מתכונים:
3 דירוגים וחוות דעת

24/04/2016
היי שרה – את הפלאן מכינים עפ”י המתכון.
היי אתי – לא כדאי להפוך את המתכון לפרווה.

אתי יום טוב
21/04/2016
האם ניתן להפוך את המתכון לפרווה? עם חלב סויה או חלב שקדים??

שרה
18/04/2016
לא מצאתי בסופרים פלאן אשמח לדעת איפה משיגים את זה?
