FoodisGood

שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב facebook
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב email

מגולגלות תמרים, אגוזים וקינמון (פרווה)

על ידי הילה סמוכה-רשתי (הילה חגיגה מתוקה)  

כשתאפו את העוגיות הללו הבית יתמלא בריח נהדר וממכר של תמרים וקינמון. עוגיות שהן תענוג בכל ביס, מושלמות עם הקפה והכי מתאימות לאירוח. ניתן להכין עוגיות חלביות / פרווה.

  • זמן עבודה: 40 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 1 שעה
  • 40 דקות

    20 דקות

    1 שעה

  • 4 רולדות

מצרכים למתכון

לבצק פריך

6 כוסות קמח

300 גר' מחמאה

75 מ"ל שמן (3/4 כוס)

1 א. אפייה

3/4 כוס חלב / מיץ תפוזים (לפרווה)

מעט גרידת תפוז

3 סוכר וניל

למלית תמרים ואגוזים

12 כפות גדושות ממרח תמרים, שוקולד או מה שאוהבים (בכל רולדה מורחים 2 כפות)

אגוזי מלך קצוצים

מעט קינמון

הוראות הכנה

מאחדים את כל חומרי הבצק יחדיו ביד או במיקסר, לא ללוש יותר מידי.

מכסים את הבצק בניילון נצמד ומכניסים למקרר לחצי שעה.

מוציאים ומתחילים לעבוד - מחלקים את הבצק ל-4 חלקים שווים, כל חלק מרדדים מלמבן דק.

על כל מלבן מורחים 2 כפות ממרח תמרים, מפזרים אגוזים קצוצים ומעט קינמון אם אוהבים.

מגלגלים לרולדה, אם זאת פעם ראשונה שאתם מכינים ניתן לחתוך את הבצק לעוגיות מראש (לא לחתוך עד הסוף רק לסמן). מניחים את הרולדות על תבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים בתנור חם על 170 מעלות עד שהבצק פריך ומוכן לאכילה.

מוציאים את העוגיות מהתנור, משלימים את החיתוך, מצננים, מפזרים אבקת סוכר ונהנים.

אחסון העוגיות יהיה בקופסה אטומה.

עוגיות תמרים הן הפתרון המושלם ליום חורף קר או אירוח מרשים. הבצק פריך ונימוח ומילוי התמרים עם האגוים והקינמון הופך את העוגיות הללו לחלומיות! מוזמנים לבקר בעמוד הבא לעוד מתכונים טעימים >> מתכוני עוגיות תמרים

*טיפ: כך תכינו ממרח תמרים ביתי נהדר

31 דירוגים וחוות דעת

מירי

היי רציתי לשאול המתכון יצא טעים גם בלי גרידת תפוז?

דביר

אפשר להוסיף לעוגיות השמרים והאגוזים גם תפוזים חתוכים? האם זה יתאים ?

שולה

המון זמן חיפשתי מתכון לעוגיות תמרים פרווה- עזרתם לי המון תודה!!!

אמירה

שאלה :

שקית אבקת אפייה ? כפית ?

מלכה

מצטרפת לשאלת האם אפשר להמיר מחמאה בחמאה. משום מה אין מענה לשאלה זו.
תודה

ענתי

נראה מעולה.אבל לא מצויין מחמאה רכה? מומסת?קרה?תודה

היי מרים,
לא חייבים להשתמש במיץ תפוזים להכנת העוגיות, ניתן להמיר במים באותה הכמות.

מרים

האם חייבים מיץ תפוזים?

יהודית

מתכון מעולה!!! אני מחליפה את החמאה בשמן קוקוס שלא פוגע בפריכות של הבצק. ומשתמשת בקמח כוסמין. יוצא ממש טעים

ענת

שמתי 5 כוסות קמח רגיל וכוס קמח מלא לא היה לי , שניסיתי לגלגל הבצק לא היה גמיש וקצת היה קשה לגלגל אולי ביגלל הקמח המלא . עוכיות כאלה הן קלות הכנה וטעימות עשיתי טעות

לילי

האם אפשר להמיר את המחמאה בשמן קוקוס?

anat

אני תושבת חול ואין פה מחמאה. במה אפשר להמיר? (לא אוהבת את החמאה טבעונית כי היא מלוחה ולא טעימה )

היי אסתי,
בעוגיות מבצק פריך לא כדאי להמיר את המחמאה בשמן.
המחמאה תורמת לנימוחות והשמן לפריכות, כך שיכול להיות שיצאו עוגיות יבשות מידי.

אסתי

שלום, האם אפשר להמיר את המחמאה בשמן? אם כן, כמה? תודה

היי ליטל,
בהחלט ניתן לוותר על גרידת התפוז בהכנת העוגיות.
בהצלחה 🙂

ליטל

היי אפשר לוותר על גרידת התפוז?

מורייייי

אמלהה איך יצא ליי אין דברים כמוך הילהה את נדירה ביותר איזה מתכון אלייפוות!!!! תבורכי שבת שלום

אביטל

מתכון נפלא!!! הכנתי בשבת וקצרתי מלא מחמאות!!
תודה רבה על המתכון

היי אביטל,
במתכונים לבצק פריך ובמתכוני אפייה בכלל לא מומלץ להפחית כמויות של מצרכים כדי לא לפגוע בתוצאה הסופית.

אביטל

היי האם אפשר להפחית מהשומן נגיד 200 גר חמאה ן חצי כוס שמן?
תודבה רבה. אודה לתשובה בקרוב, רוצה לאפות הערב.

היי אביטל,
כן, יש לשים בבצק גם שמן וגם מחמאה.

אביטל

היי גם שמן וגם חמאה יחד?

יש למרוח את המילוי בצורה אחידה על הבצק ואז לגלגל לרולדה מלמטה למעלה.
לאחר גלגול הבצק יש לחתוך עוגיות (לפרוס את הרולדה) אך לא חיתוך עד הסוף.
לאחר האפייה יש להשלים את חיתוך העוגיות עד הסוף.

הד

היי אסתר לא הבנתי מה אני עושה אחרי ששמתי את כל המלית?איך אני מקפלת את הבצק או עושה את הצורה של העוגיות?

סיגל

הכנתי לפני שעתיים וכמעט לא נשאר זה המתכון הכי טוב מכל המתכונים שניסיתי עד היום

רות אדרי קץ

ניתן להמיר את המחמאה בשמן?

מתכון מעולה .תודה רבה לך. יצא טעים ומיוחד כולם אהבו מאוד

היי איריס, 6 כוסות קמח = 840 גר'.
תוכלי להיעזר ב- טבלת המרת מידות ומשקל באתר.

איריס

6 כוסות קמח? במשקל בבקשה.
תודה

היי אסתר הכוונה לסחוט בבקבוק, אין סוג מומלץ כל הסוגים יעשו את העבודה.
שבת שלום 🙂

אסתר

שלום
מיץ תפוזים-הכונה טבעי או סחוט בבקבוק?אם סחוט קנוי -מה מומלץ?

תודה על ההתיחסות.

אסתר

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.