
מגולגלות תמרים, אגוזים וקינמון (פרווה)
על ידי הילה סמוכה-רשתי (הילה חגיגה מתוקה) עוגיות
כשתאפו את העוגיות הללו הבית יתמלא בריח נהדר וממכר של תמרים וקינמון. עוגיות שהן תענוג בכל ביס, מושלמות עם הקפה והכי מתאימות לאירוח. ניתן להכין עוגיות חלביות / פרווה.
- זמן עבודה: 40 דקות
- סה"כ זמן הכנה: 1 שעה
-
40 דקות
20 דקות
1 שעה
- 4 רולדות
הוראות הכנה
מאחדים את כל חומרי הבצק יחדיו ביד או במיקסר, לא ללוש יותר מידי.
מכסים את הבצק בניילון נצמד ומכניסים למקרר לחצי שעה.
מוציאים ומתחילים לעבוד - מחלקים את הבצק ל-4 חלקים שווים, כל חלק מרדדים מלמבן דק.
על כל מלבן מורחים 2 כפות ממרח תמרים, מפזרים אגוזים קצוצים ומעט קינמון אם אוהבים.
מגלגלים לרולדה, אם זאת פעם ראשונה שאתם מכינים ניתן לחתוך את הבצק לעוגיות מראש (לא לחתוך עד הסוף רק לסמן). מניחים את הרולדות על תבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים בתנור חם על 170 מעלות עד שהבצק פריך ומוכן לאכילה.
מוציאים את העוגיות מהתנור, משלימים את החיתוך, מצננים, מפזרים אבקת סוכר ונהנים.
אחסון העוגיות יהיה בקופסה אטומה.
עוגיות תמרים הן הפתרון המושלם ליום חורף קר או אירוח מרשים. הבצק פריך ונימוח ומילוי התמרים עם האגוים והקינמון הופך את העוגיות הללו לחלומיות! מוזמנים לבקר בעמוד הבא לעוד מתכונים טעימים >> מתכוני עוגיות תמרים
שיתוף >>
31 דירוגים וחוות דעת
מירי
02/09/2018
היי רציתי לשאול המתכון יצא טעים גם בלי גרידת תפוז?
דביר
06/02/2018
אפשר להוסיף לעוגיות השמרים והאגוזים גם תפוזים חתוכים? האם זה יתאים ?
שולה
30/08/2017
המון זמן חיפשתי מתכון לעוגיות תמרים פרווה- עזרתם לי המון תודה!!!
אמירה
01/05/2017
שאלה :
שקית אבקת אפייה ? כפית ?
מלכה
24/03/2017
מצטרפת לשאלת האם אפשר להמיר מחמאה בחמאה. משום מה אין מענה לשאלה זו.
תודה
ענתי
02/03/2017
נראה מעולה.אבל לא מצויין מחמאה רכה? מומסת?קרה?תודה

28/11/2016
היי מרים,
לא חייבים להשתמש במיץ תפוזים להכנת העוגיות, ניתן להמיר במים באותה הכמות.
מרים
17/11/2016
האם חייבים מיץ תפוזים?
יהודית
28/09/2016
מתכון מעולה!!! אני מחליפה את החמאה בשמן קוקוס שלא פוגע בפריכות של הבצק. ומשתמשת בקמח כוסמין. יוצא ממש טעים
ענת
30/06/2016
שמתי 5 כוסות קמח רגיל וכוס קמח מלא לא היה לי , שניסיתי לגלגל הבצק לא היה גמיש וקצת היה קשה לגלגל אולי ביגלל הקמח המלא . עוכיות כאלה הן קלות הכנה וטעימות עשיתי טעות
לילי
22/05/2016
האם אפשר להמיר את המחמאה בשמן קוקוס?
anat
04/05/2016
אני תושבת חול ואין פה מחמאה. במה אפשר להמיר? (לא אוהבת את החמאה טבעונית כי היא מלוחה ולא טעימה )

16/02/2016
היי אסתי,
בעוגיות מבצק פריך לא כדאי להמיר את המחמאה בשמן.
המחמאה תורמת לנימוחות והשמן לפריכות, כך שיכול להיות שיצאו עוגיות יבשות מידי.
אסתי
05/02/2016
שלום, האם אפשר להמיר את המחמאה בשמן? אם כן, כמה? תודה

02/12/2015
היי ליטל,
בהחלט ניתן לוותר על גרידת התפוז בהכנת העוגיות.
בהצלחה 🙂
ליטל
02/12/2015
היי אפשר לוותר על גרידת התפוז?
מורייייי
20/11/2015
אמלהה איך יצא ליי אין דברים כמוך הילהה את נדירה ביותר איזה מתכון אלייפוות!!!! תבורכי שבת שלום
אביטל
14/11/2015
מתכון נפלא!!! הכנתי בשבת וקצרתי מלא מחמאות!!
תודה רבה על המתכון

14/11/2015
היי אביטל,
במתכונים לבצק פריך ובמתכוני אפייה בכלל לא מומלץ להפחית כמויות של מצרכים כדי לא לפגוע בתוצאה הסופית.
אביטל
10/11/2015
היי האם אפשר להפחית מהשומן נגיד 200 גר חמאה ן חצי כוס שמן?
תודבה רבה. אודה לתשובה בקרוב, רוצה לאפות הערב.

10/11/2015
היי אביטל,
כן, יש לשים בבצק גם שמן וגם מחמאה.
אביטל
10/11/2015
היי גם שמן וגם חמאה יחד?

05/11/2015
יש למרוח את המילוי בצורה אחידה על הבצק ואז לגלגל לרולדה מלמטה למעלה.
לאחר גלגול הבצק יש לחתוך עוגיות (לפרוס את הרולדה) אך לא חיתוך עד הסוף.
לאחר האפייה יש להשלים את חיתוך העוגיות עד הסוף.
הד
04/11/2015
היי אסתר לא הבנתי מה אני עושה אחרי ששמתי את כל המלית?איך אני מקפלת את הבצק או עושה את הצורה של העוגיות?
סיגל
02/11/2015
הכנתי לפני שעתיים וכמעט לא נשאר זה המתכון הכי טוב מכל המתכונים שניסיתי עד היום
רות אדרי קץ
02/11/2015
ניתן להמיר את המחמאה בשמן?

29/10/2015
מתכון מעולה .תודה רבה לך. יצא טעים ומיוחד כולם אהבו מאוד

11/08/2015
היי איריס, 6 כוסות קמח = 840 גר'.
תוכלי להיעזר ב- טבלת המרת מידות ומשקל באתר.
איריס
11/08/2015
6 כוסות קמח? במשקל בבקשה.
תודה

29/05/2015
היי אסתר הכוונה לסחוט בבקבוק, אין סוג מומלץ כל הסוגים יעשו את העבודה.
שבת שלום 🙂
אסתר
28/05/2015
שלום
מיץ תפוזים-הכונה טבעי או סחוט בבקבוק?אם סחוט קנוי -מה מומלץ?
תודה על ההתיחסות.
אסתר

7 יתרונות בריאותיים ומתכונים מעולים עם שיבולת שועל.

קניתם בשר אסאדו ועכשיו אתם תוהים מה אפשר לעשות איתו? המתכונים הבאים יעשו לכם סדר!

מזון העל הפופולרי ביותר כיום הוא קינואה. גלו למה כדאי לכם לשלב את הקינואה בתפריט היומי וגם – ממרק ועד קינוח: 7 מתכונים סופר טעימים עם קינואה. כל מה שרציתם לדעת על קינואה ולא העזתם לשאול בכתבה אחת!