מגולגלות תמרים, אגוזים וקינמון (פרווה)

על ידי הילה סמוכה-רשתי (הילה חגיגה מתוקה)  

כשתאפו את העוגיות הללו הבית יתמלא בריח נהדר וממכר של תמרים וקינמון. עוגיות שהן תענוג בכל ביס, מושלמות עם הקפה והכי מתאימות לאירוח. ניתן להכין עוגיות חלביות / פרווה.

  • זמן עבודה: 40 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 1 שעה
  • 40 דקות

    20 דקות

    1 שעה

  • 4 רולדות

מצרכים למתכון

לבצק פריך

6 כוסות קמח

300 גר' מחמאה

75 מ"ל שמן (3/4 כוס)

1 א. אפייה

3/4 כוס חלב / מיץ תפוזים (לפרווה)

מעט גרידת תפוז

3 סוכר וניל

למלית תמרים ואגוזים

12 כפות גדושות ממרח תמרים, שוקולד או מה שאוהבים (בכל רולדה מורחים 2 כפות)

אגוזי מלך קצוצים

מעט קינמון

הוראות הכנה

מאחדים את כל חומרי הבצק יחדיו ביד או במיקסר, לא ללוש יותר מידי.

מכסים את הבצק בניילון נצמד ומכניסים למקרר לחצי שעה.

מוציאים ומתחילים לעבוד - מחלקים את הבצק ל-4 חלקים שווים, כל חלק מרדדים מלמבן דק.

על כל מלבן מורחים 2 כפות ממרח תמרים, מפזרים אגוזים קצוצים ומעט קינמון אם אוהבים.

מגלגלים לרולדה, אם זאת פעם ראשונה שאתם מכינים ניתן לחתוך את הבצק לעוגיות מראש (לא לחתוך עד הסוף רק לסמן). מניחים את הרולדות על תבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים בתנור חם על 170 מעלות עד שהבצק פריך ומוכן לאכילה.

מוציאים את העוגיות מהתנור, משלימים את החיתוך, מצננים, מפזרים אבקת סוכר ונהנים.

אחסון העוגיות יהיה בקופסה אטומה.

עוגיות תמרים הן הפתרון המושלם ליום חורף קר או אירוח מרשים. הבצק פריך ונימוח ומילוי התמרים עם האגוים והקינמון הופך את העוגיות הללו לחלומיות! מוזמנים לבקר בעמוד הבא לעוד מתכונים טעימים >> מתכוני עוגיות תמרים

*טיפ: כך תכינו ממרח תמרים ביתי נהדר

שתפו את המתכון >>

31 דירוגים וחוות דעת

מירי

02/09/2018

היי רציתי לשאול המתכון יצא טעים גם בלי גרידת תפוז?

דביר

06/02/2018

אפשר להוסיף לעוגיות השמרים והאגוזים גם תפוזים חתוכים? האם זה יתאים ?

שולה

30/08/2017

המון זמן חיפשתי מתכון לעוגיות תמרים פרווה- עזרתם לי המון תודה!!!

אמירה

01/05/2017

שאלה :

שקית אבקת אפייה ? כפית ?

מלכה

24/03/2017

מצטרפת לשאלת האם אפשר להמיר מחמאה בחמאה. משום מה אין מענה לשאלה זו.
תודה

ענתי

02/03/2017

נראה מעולה.אבל לא מצויין מחמאה רכה? מומסת?קרה?תודה

foodisgood

28/11/2016

היי מרים,
לא חייבים להשתמש במיץ תפוזים להכנת העוגיות, ניתן להמיר במים באותה הכמות.

מרים

17/11/2016

האם חייבים מיץ תפוזים?

יהודית

28/09/2016

מתכון מעולה!!! אני מחליפה את החמאה בשמן קוקוס שלא פוגע בפריכות של הבצק. ומשתמשת בקמח כוסמין. יוצא ממש טעים

ענת

30/06/2016

שמתי 5 כוסות קמח רגיל וכוס קמח מלא לא היה לי , שניסיתי לגלגל הבצק לא היה גמיש וקצת היה קשה לגלגל אולי ביגלל הקמח המלא . עוכיות כאלה הן קלות הכנה וטעימות עשיתי טעות

לילי

22/05/2016

האם אפשר להמיר את המחמאה בשמן קוקוס?

anat

04/05/2016

אני תושבת חול ואין פה מחמאה. במה אפשר להמיר? (לא אוהבת את החמאה טבעונית כי היא מלוחה ולא טעימה )

foodisgood

16/02/2016

היי אסתי,
בעוגיות מבצק פריך לא כדאי להמיר את המחמאה בשמן.
המחמאה תורמת לנימוחות והשמן לפריכות, כך שיכול להיות שיצאו עוגיות יבשות מידי.

אסתי

05/02/2016

שלום, האם אפשר להמיר את המחמאה בשמן? אם כן, כמה? תודה

foodisgood

02/12/2015

היי ליטל,
בהחלט ניתן לוותר על גרידת התפוז בהכנת העוגיות.
בהצלחה 🙂

ליטל

02/12/2015

היי אפשר לוותר על גרידת התפוז?

מורייייי

20/11/2015

אמלהה איך יצא ליי אין דברים כמוך הילהה את נדירה ביותר איזה מתכון אלייפוות!!!! תבורכי שבת שלום

אביטל

14/11/2015

מתכון נפלא!!! הכנתי בשבת וקצרתי מלא מחמאות!!
תודה רבה על המתכון

foodisgood

14/11/2015

היי אביטל,
במתכונים לבצק פריך ובמתכוני אפייה בכלל לא מומלץ להפחית כמויות של מצרכים כדי לא לפגוע בתוצאה הסופית.

אביטל

10/11/2015

היי האם אפשר להפחית מהשומן נגיד 200 גר חמאה ן חצי כוס שמן?
תודבה רבה. אודה לתשובה בקרוב, רוצה לאפות הערב.

foodisgood

10/11/2015

היי אביטל,
כן, יש לשים בבצק גם שמן וגם מחמאה.

אביטל

10/11/2015

היי גם שמן וגם חמאה יחד?

foodisgood

05/11/2015

יש למרוח את המילוי בצורה אחידה על הבצק ואז לגלגל לרולדה מלמטה למעלה.
לאחר גלגול הבצק יש לחתוך עוגיות (לפרוס את הרולדה) אך לא חיתוך עד הסוף.
לאחר האפייה יש להשלים את חיתוך העוגיות עד הסוף.

הד

04/11/2015

היי אסתר לא הבנתי מה אני עושה אחרי ששמתי את כל המלית?איך אני מקפלת את הבצק או עושה את הצורה של העוגיות?

סיגל

02/11/2015

הכנתי לפני שעתיים וכמעט לא נשאר זה המתכון הכי טוב מכל המתכונים שניסיתי עד היום

ניתן להמיר את המחמאה בשמן?

Avraham

29/10/2015

מתכון מעולה .תודה רבה לך. יצא טעים ומיוחד כולם אהבו מאוד

foodisgood

11/08/2015

היי איריס, 6 כוסות קמח = 840 גר’.
תוכלי להיעזר ב- טבלת המרת מידות ומשקל באתר.

איריס

11/08/2015

6 כוסות קמח? במשקל בבקשה.
תודה

foodisgood

29/05/2015

היי אסתר הכוונה לסחוט בבקבוק, אין סוג מומלץ כל הסוגים יעשו את העבודה.
שבת שלום 🙂

אסתר

28/05/2015

שלום
מיץ תפוזים-הכונה טבעי או סחוט בבקבוק?אם סחוט קנוי -מה מומלץ?

תודה על ההתיחסות.

אסתר

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.

00:00