מאפי עלי סיגר במילוי פירות יבשים ופיצוחים

על ידי המתכונים של ריקי גבאי  

לכבוד ראש השנה - מתכון לשקיות הפתעה מתוקות. עלי סיגר ממולאים פירות יבשים, תפוחים ופיצוחים מתוקים. מנה אחרונה מרשימה וטעימה לראש השנה.

  • זמן עבודה: 30 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 1 שעה 20 דקות
  • 30 דקות

    50 דקות

    1 שעה 20 דקות

  • כמות לפי בחירה

מצרכים למתכון

חבילת עלי סיגר

שמן לשימון עלי הסיגר

חופן משמשים קצוצים / תאנים מיובשות

חופן חמוציות / צימוקים בהירים

חופן אגוזי מלך קצוצים גס

חופן שקדים פרוסים

חופן קשיו קצוצים גס

חופן פיסטוקים וקצוצים גס

2 כפות גדושות סילאן

חצי כפית קינמון

חצי כוס סוכר

הוראות הכנה

נתחיל בקליית כל הפיצוחים מספר דקות בודדות על מחבת.

נוסיף למחבת את הפירות היבשים, סוכר, סילאן וקינמון ונבשל על אש נמוכה תוך ערבוב תמידי.

אנחנו רוצים להמיס את הסוכר אך לא לקרמל את המלית שלנו. ברגע שהסוכר נמס נסיר את המחבת מהאש ונצנן היטב בטמפרטורת החדר.

לאחר שמלית הפירות היבשים התקררה, נשמן עלה סיגר ראשון היטב ונמלא בככף - כף וחצי מהמלית, נסגור לצורת שקיק קטן ונקשור עם חוט.

נניח את שקיקי הסיגר הממולאים בתבניות שקעים משומנת (אפשר גם על תבנית רגילה).

נפזר מעל לכל שקיק מעט סוכר וקינמון ונאפה בתנור חם על 160 מעלות כ-20 דקות.

לכל אורך האפייה נשים לב שהמאפים לא נשרפים.

שתפו את המתכון >>

0 דירוגים וחוות דעת

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.

00:00