פיצה ביצים טעימה
על ידי Mazal Gershon לחם ומאפים
מתכון לפיצה ביצי עין מדליקה שכל מבוגר או ילד ישמח לאכול לארוחת ערב. מעולה לארוחה משפחתית לצד סלט ירוק.
- זמן עבודה: 20 דקות
- סה"כ זמן הכנה: 50 דקות
20 דקות
30 דקות
50 דקות
- 7 פיצות
מצרכים למתכון
לבצק
1/2 ק״ג קמח
1 כף שמרים
2 כפות סוכר
1/4 כוס שמן
1 כפית מלח
1.5 כוסות מים
לרוטב
רוטב
3 כפות גדושות רסק עגבניות
1 כפית קטשופ
תבלינים: מלח, פלפל, אורגנו, תבלין לפיצה
2 שיני שום כתושות
תוספות
גבינה צהובה מגורדת
זיתים פרוסים
7 ביצים רכות
הוראות הכנה
לערבב היטב את הקמח, השמרים והסוכר ולאחר מכן להוסיף את שאר החומרים, ללוש היטב לבצק רך וגמיש 5-7 דקות.
לכסות את הבצק ולתת לו לנוח רבע שעה, לאחר מכן ללוש שוב היטב ולהתפיח את הבצק עד שמכפיל את נפחו, כשעה וחצי עד שעתיים התפחה. לאחר שתפח, לחלק את הבצק ל 7 כדורים.
בקערה קטנה לערבב את כל מצרכי הרוטב, לטעום ולתקן תיבול לפי הטעם.
לשטח כל כדור של בצק לעיגול או אליפסה דקה על גבי תבנית מרופדת בנייר אפייה, בעזרת היד ליצור שקע באמצע האליפסה, למרוח מסביב את הרוטב וגם מעט בשקע, לפזר גבינה וזיתים מסביב, בתוך השקע לפתוח את הביצה, לפזר מעט מלח ופלפל.
לאפות בחום גבוה 220 מעלות בתנור שחומם מראש עד שהביצה מתקשה מעט ולא רוטטת.
להגיש ולאכול בתיאבון רב, ממני מסל גרשון באהבה חברים יקרים.