
מתכון להכנת פריקה / פריקי (חיטה ירוקה מעושנת)
על ידי טלי אלעזר מתכונים בריאים, תוספות
הפריקה או הפריקי היא בעצם חיטה ירוקה מעושנת, הבישול קל והתוצאה בריאה וטעימה. את הפריקה מומלץ להגיש לצד טחינה וסלט, כתוספת לבשר.
- זמן עבודה: 10 דקות
- סה"כ זמן הכנה: 50 דקות
-
10 דקות
40 דקות
50 דקות
הוראות הכנה
תחילה נשרה את הפריקה בקערת מים לכשעה - שעתיים. לאחר ההשריה נסנן את המים.
נתחיל בטיגון הבצל בשמן זית יחד עם מלח ופלפל.
אחרי שהבצל מזהיב נוסיף למחבת את הפריקה, נערבב ונטגן יחדיו מספר דקות לספיגת טעמים.
נעביר את תכולת המחבת לסיר ונוסיף כוס מים רותחים, נבשל על האש הכי נמוכה עד שהפריקה רכה והנוזלים התאדו.
שיתוף >>
0 דירוגים וחוות דעת

7 יתרונות בריאותיים ומתכונים מעולים עם שיבולת שועל.

קניתם בשר אסאדו ועכשיו אתם תוהים מה אפשר לעשות איתו? המתכונים הבאים יעשו לכם סדר!

מזון העל הפופולרי ביותר כיום הוא קינואה. גלו למה כדאי לכם לשלב את הקינואה בתפריט היומי וגם – ממרק ועד קינוח: 7 מתכונים סופר טעימים עם קינואה. כל מה שרציתם לדעת על קינואה ולא העזתם לשאול בכתבה אחת!