מתכון להכנת פריקה / פריקי (חיטה ירוקה מעושנת)

על ידי טלי אלעזר  ,

הפריקה או הפריקי היא בעצם חיטה ירוקה מעושנת, הבישול קל והתוצאה בריאה וטעימה. את הפריקה מומלץ להגיש לצד טחינה וסלט, כתוספת לבשר.

  • זמן עבודה: 10 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 50 דקות
  • 10 דקות

    40 דקות

    50 דקות

מצרכים למתכון

1 כוס פריקה

1 בצל

מלח

פלפל שחור גרוס

הוראות הכנה

תחילה נשרה את הפריקה בקערת מים לכשעה - שעתיים. לאחר ההשריה נסנן את המים.

נתחיל בטיגון הבצל בשמן זית יחד עם מלח ופלפל.

אחרי שהבצל מזהיב נוסיף למחבת את הפריקה, נערבב ונטגן יחדיו מספר דקות לספיגת טעמים.

נעביר את תכולת המחבת לסיר ונוסיף כוס מים רותחים, נבשל על האש הכי נמוכה עד שהפריקה רכה והנוזלים התאדו.

נגיש לצד טחינה וסלט ירוק.

שתפו את המתכון >>

0 דירוגים וחוות דעת

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.

00:00