
עוגת ספוג וניל עם פירות טריים לקיץ
על ידי הילה סמוכה-רשתי (הילה חגיגה מתוקה) עוגות
שלב אחרי שלב - כך תכינו עוגת ספוג וניל רטובה בסירופ עם קצפת ופירות. עוגה צבעונית, מרשימה וקייצית.
- זמן עבודה: 50 דקות
- סה"כ זמן הכנה: 1 שעה 40 דקות
50 דקות
50 דקות
1 שעה 40 דקות
- תבנית 26
הוראות הכנה
הכנת העוגה:
נקציף את הביצים עם הסוכר 5 דקות לפחות במהירות גבוהה.
נוסיף את שאר החומרים ונמשיך הקצפה כחצי דקה.
נערבב את הקמח מלמטה (שלפעמים שוקע) ונעביר את בלילת העוגה לתבנית קוטר 26 מרופדת בנייר אפייה.
נאפה את העוגה בתנור חם על 180 מעלות כ- 45 דקות
הכנת הסירופ:
נרתיח יחדיו את כל מצרכי הסירופ בסיר ונבשל כ 5 דקות
כשהעוגה מוכנה, נוציא מהתנור ונשפוך את הסירופ על העוגה, נשפוך רק 3/4 מכמות סירופ הסוכר, כשהעוגה חמימה.
הכנת הקצפת:
נקציף את מצרכי הקצפת 2 דקות על מהירות גבוהה עד לקצפת יציבה
נפתח את העוגה באמצע: בעזרת סכין נחתוך את העוגה לרוחבה, נסיר את השכבה העליונה, נמרח את הקצפת בעדינות ונסגור חזרה.
נעביר את הסכין סביב העוגה, נשמור על שוליים ונסיר את החלק המרכזי.
שכבת הפירות:
נחתוך את הפירות הרצויים ונניח מעל הקצפת. מעל הפירות ניצוק את יתרת סירופ הסוכר.
חדשים באתר
אולי יעניין אותך:











