כדורי שום וגבינות • מאפה משפחתי מדליק

על ידי ממטבחה של סיגלית טנצמן  

מתכון למאפה כדורי שמרים בטעם שום עם מטבל גבינות מותכות במרכז. רעיון נהדר לארוחת ערב משפחתית שמגישים ישר בתבנית.

  • זמן עבודה: 30 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 1 שעה
  • 30 דקות

    30 דקות

    1 שעה

  • 5-6 סועדים

מצרכים למתכון

לבצק הפיצה

250 ג' קמח

12.5 ג' שמרים טריים

כף סוכר

כפית מלח

כף שמן זית

מים לפי צורך

לתערובת הגבינות:

200 ג' גבינת שמנת 5%

חצי קופסת ריקוטה

100 ג' גבינת מוצרלה

50 ג' גבינת פרמזן

2 שיני שום קצוצות

2 ענפי עלי בזילקום טריים וקצוצים

לזיגוג

50 גרם חמאה

2 שיני שום כתושות

1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה

הוראות הכנה

את מצרכי הבצק ללוש לבצק רך נעים וגמיש, לכסות ולהתפיח עד להכפלת הנפח.

לחלק את הבצק ל 13 או 14 עיגולים שווים בגודלם (30 ג'), ליצור נקניק מכל חלק ולגלגל.

להניח בצורת כתר בתבנית עגולה ולהשאיר את כל המרכז ריק, לעטוף בניילון נצמד ולהניח שוב להתפחה.

לערבב את הגבינות ביחד עם בזילקום ושום ולשים במרכז התבנית.

להמיס את החמאה, לערבב עם שאר מצרכי הזיגוג ולמרוח על הבצק.

לאפות בחום של 200 מעלות כחצי שעה עד להשחמה.

לזלול בתיאבון.

שתפו את המתכון >>

0 דירוגים וחוות דעת

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.

00:00