
לחם שום וזעתר במילוי גבינה
על ידי המתכונים של אורנה ועלני לחם ומאפים
אין מאפה מפנק יותר מלחם שום אישי ממולא בגבינה צהובה. מעולה לאירוח וגם לארוחת ערב טעימה במיוחד בליווי סלט.
- זמן עבודה: 40 דקות
- סה"כ זמן הכנה: 1 שעה 5 דקות
-
40 דקות
25 דקות
1 שעה 5 דקות
- 14 לחמי שום
הוראות הכנה
לקערת המיקסר ננפה את הקמח, נוסיף את חומרי הבצק לפי הסדר: שמרים, שמן, סוכר, מלח, מים ונלוש היטב עד לקבלת בצק רך ונעים.
נכסה את קערת הבצק ונניח לתפיחה של כשעה, עד להכפלת הנפח. נלוש היטב את הבצק להוצאת האוויר. נכסה שוב את הבצק ונתפיח שנית לכחצי שעה.
מן הבצק ניצור 14 כדורים בגודל שווה. כל כדור נרדד לאליפסה ארוכה, נמלא בגבינה צהובה ונסגור לצורת לחם מוארך. נסדר את לחמי השום בתבנית מרופדת בנייר אפייה. בעזרת סכין חדה ניצור כ-3 חתכים בכל לחם.
בקערה רטנה נערבב היטב את חומרי הציפוי לבלילה אחידה ונמרח חצי מכמות הציפוי על הלחמים.
נאפה את לחמי השום בתנור חם על 200 מעלות עד להזהבה יפה. בצאת הלחמים מן התנור נמרח שוב בציפוי.
שיתוף >>
3 דירוגים וחוות דעת
סיון
06/07/2017
וואו!!! בצק מהמם! לא לוותר על המריחה הנוספת בשמן…
תודה רבה אורנה!
עדי
28/08/2016
וואו! יצא לי מדהים וטעים! אחלה מתכון, אחלה לחם! תודה תודה
ליזה
07/07/2016
לחמניות מהממות!!!! נחטפות בשניה!!! בצק טעים, קצת דביק אז צריך כל הזמן לקמח אבל שווה את ההתעסקות!!!

7 יתרונות בריאותיים ומתכונים מעולים עם שיבולת שועל.

קניתם בשר אסאדו ועכשיו אתם תוהים מה אפשר לעשות איתו? המתכונים הבאים יעשו לכם סדר!

מזון העל הפופולרי ביותר כיום הוא קינואה. גלו למה כדאי לכם לשלב את הקינואה בתפריט היומי וגם – ממרק ועד קינוח: 7 מתכונים סופר טעימים עם קינואה. כל מה שרציתם לדעת על קינואה ולא העזתם לשאול בכתבה אחת!