FoodisGood

חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

לחם שום וזעתר במילוי גבינה

על ידי המתכונים של אורנה ועלני  

אין מאפה מפנק יותר מלחם שום אישי ממולא בגבינה צהובה. מעולה לאירוח וגם לארוחת ערב טעימה במיוחד בליווי סלט.

  • זמן עבודה: 40 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 1 שעה 5 דקות
  • 40 דקות

    25 דקות

    1 שעה 5 דקות

  • 14 לחמי שום

מצרכים למתכון

לבצק

קילו קמח לחלות

2 כפות שמרים יבשים

1/2 כוס שמן

4 כפות סוכר

1 כף מלח

2.5 כוסות מים פושרים

למילוי

10 פרוסות גבינה צהובה מגוררת

לציפוי

1 כף זעתר

1/2 כוס שמן זית

2 שיני שום כתושות

כוסברה כתושה (לא חובה)

מעט מלח גס

כף שומשום

הוראות הכנה

לקערת המיקסר ננפה את הקמח, נוסיף את חומרי הבצק לפי הסדר: שמרים, שמן, סוכר, מלח, מים ונלוש היטב עד לקבלת בצק רך ונעים.

נכסה את קערת הבצק ונניח לתפיחה של כשעה, עד להכפלת הנפח. נלוש היטב את הבצק להוצאת האוויר. נכסה שוב את הבצק ונתפיח שנית לכחצי שעה.

מן הבצק ניצור 14 כדורים בגודל שווה. כל כדור נרדד לאליפסה ארוכה, נמלא בגבינה צהובה ונסגור לצורת לחם מוארך. נסדר את לחמי השום בתבנית מרופדת בנייר אפייה. בעזרת סכין חדה ניצור כ-3 חתכים בכל לחם.

בקערה רטנה נערבב היטב את חומרי הציפוי לבלילה אחידה ונמרח חצי מכמות הציפוי על הלחמים.

נאפה את לחמי השום בתנור חם על 200 מעלות עד להזהבה יפה. בצאת הלחמים מן התנור נמרח שוב בציפוי.

נמתין שהלחמים יספגו את הציפוי ונגיש חם בליווי סלט.

3 דירוגים וחוות דעת

סיון

וואו!!! בצק מהמם! לא לוותר על המריחה הנוספת בשמן…
תודה רבה אורנה!

עדי

וואו! יצא לי מדהים וטעים! אחלה מתכון, אחלה לחם! תודה תודה

ליזה

לחמניות מהממות!!!! נחטפות בשניה!!! בצק טעים, קצת דביק אז צריך כל הזמן לקמח אבל שווה את ההתעסקות!!!

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.

דילוג לתוכן