מציות גאלט מלוחות מהמטבח האלג’יראי

על ידי המתכונים של אתי בן-שמעון  , , ,

עוגיות הגלאט האלג'יראיות מוכרות גם כמציות מלוחות וטעימות במיוחד שמכינים בקלות לאורחים שבדרך. הגלאט לא מצריכות התפחה, הן מהירות וקלות להכנה. נשנוש מעולה לכל שעה, מתאים גם לטבעוניים.

  • זמן עבודה: 20 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 35 דקות
  • 20 דקות

    15 דקות

    35 דקות

  • כ-50 מציות

מצרכים למתכון

כוס מים

כוס שמן

כפית מלח

כפית שמרים יבשים

1 שקית אבקת אפייה

700 גרם קמח

הוראות הכנה

את כל מצרכי הגלאט נלוש לבצק אחיד.

נניח נייר אפייה על משטח העבודה ועליו נרדד את הבצק דק דק.

בעזרת מזלג נחורר את הבצק ובעזרת סכין נחתוך לגודל המציות הרצוי.

נאפה את הגלאט בתנור חם על 170 מעלות כ-15 דקות, או עד להשחמה.

נצנן לחלוטין ונשבור את המציות לפי הסימון.

שתפו את המתכון >>

1 דירוגים וחוות דעת

טוני

10/07/2016

אפיתי ויצא טעים מאד, למרות שלדאבוני, עובי המציות לא הגיעה לדקיקות שמופיעה בתמונה באתר. האם כדאי להעביר את הבצק במכונה כדי שיהיה דק?

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.

00:00