פשטידת חצילים וגבינות ללא גלוטן

על ידי Sagit Malki  , ,

שכבות חצילים, גבינות ועגבניות שיוצרות יחדיו פשטידה טעימה במיוחד, בריאה וללא גלוטן. פשטידה מעולה לאירוח חלבי או לארוחת בוקר מפנקת.

  • זמן עבודה: 20 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 55 דקות
  • 20 דקות

    35 דקות

    55 דקות

  • 4-5 סועדים

מצרכים למתכון

2 חצילים

כף רסק עגבניות

2 כפיות אורגנו

כף גדושה קוטג' 3%

1 עגבנייה פרוסה

5 פטריות שמפיניון פרוסות

כף גדושה גבינה צהובה מגוררת

20 גרם צפתית או בולגרית רזה מגוררת

15-20 עגבניות שרי חצויות

1/4 פלפל ירוק חריף פרוס (לא חובה)

פטרוזיליה / כוסברה לפי הטעם

הוראות הכנה

נפרוס את החצילים לפרוסות בעובי של 1 ס"מ. נסדר את פרוסות החצילים על נייר אפייה, נמליח ונרסס בספריי שמן מכל צד. נניח את החצילים ל-40 דקות.

נקלה את פרוסות החצילים במחבת פסים / טוסטר / תנור כ-4 דקות מכל צד, עד להשחמה.

נרפד תבנית בנייר אפייה ונסדר שכבת פרוסות חצילים, 1/2 מכמות החצילים הכללית.

נמרח כף רסק עגבניות, נפזר כפית אורגנו ונמרח שכבה אחידה של כף קוטג', נסדר את פרוסות העגבנייה מעל לקוטג'.

נסדר שכבת חצילים נוספת ומעליה נפזר פטריות, נמרח כף רסק עגבניות, אורגנו, גבינה צפתית וגבינה צהובה.

נפזר חצאי עגבניות שרי ונפזר מעט פלפל ירוק חריף וירק.

נאפה את הפשטידה בתנור חם על 200 מעלות כחצי שעה, עד להשחמה.

נוציא לצינון של חצי שעה, נחתוך ונגיש.

שתפו את המתכון >>

0 דירוגים וחוות דעת

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.

00:00