FoodisGood

חלה קריספית של שבת

על ידי הילה סמוכה-רשתי (הילה חגיגה מתוקה)  

מתכון לחלות כל-כך מוצלחות שניתן לאכול בלי כלום. חלות קריספיות מבחוץ ואווריריות מבפנים, מוצלחות במיוחד לשבת. יש להצטייד בנפת משי, משקל דיגיטלי וכד מדידה

  • זמן עבודה: 30 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 1 שעה 5 דקות
  • 30 דקות

    35 דקות

    1 שעה 5 דקות

  • 3-4 חלות

מצרכים למתכון

1 ק"ג קמח מנופה

100 גר' סוכר

640 מ"ל מים

M שתי ביצים

30 גר' מלח

30 גר' שמרים יבשים

100 גר' מחמאה מומסת או 1/2 כוס שמן

מעל לחלות

ביצה טרופה עם 4 כפות מים

מעט פרג, שומשום

הוראות הכנה

תחילה נערבב בקערה גדולה קמח עם סוכר, מלח וביצים.

בקערה נפרדת נערבב מים פושרים עם שמרים, תוך כדי לישה נוסיף את המים מהקערה לקערת הקמח.

נמשיך בלישה ונוסיף בהדרגה גם את המחמאה / שמן. נמשיך ללוש כ-10 דקות ולא פחות בכדי לפתוח את הגלוטן שבקמח.

נכסה את הבצק ונתפיח במשך 40-60 דקות. בזמן ההתפחת נשמן את הבצק מלמעלה וכן את התבנית.

נלוש בשנית ונוציא אוויר מבצק החלה.

נחלק את הבצק ל-4 חלקים שווים ומהם נקלע 4 חלות בינוניות או 3 גדולות.

נמרח על החלות ביצה, נפזר שומשום או פרג ושוב נתפיח 40 דקות.

נחמם תנור ל-170 מעלות ונאפה את החלות בתנור חם במשך חצי שעה.

*טריק שלי- אם ליצור מעטה קריספי במיוחד, מוציאים את החלות 5 דק' לפני הזמן (כשהחלה הזהיבה ממש קלות)
נותנים לה להצטנן ומכניסים שוב 5-7 דק' לתנור חם 170 מעלות טורבו!, החלה יוצאת קריספית מבחוץ ורכה מבפנים.

3 דירוגים וחוות דעת

ציפי

שולה אכתוב לך את הכמויות שאני מכינה כל שבת,
2 כפות שמרים,1 ק"ג קמח =שקית קמח.
חצי כוס סוכר,
2/3 כוסות מים פושרים(רבע כוס מים רותחים ו3/4 כוס מים פושרים)
כף מלח
בהצלחהה

אורלי כהן

הוספתי עוד קמח כי הבצק היה נוזלי. יצאו 4 חלות מוצלחות.תודה רבה.

צביה

שלום תודה על המתכון.כמות המים לא ניראה לי מדויקת נאלצתי להוסיף קמח.בדרך כלל מכינה חלות זה לא פעם ראשונה.

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.

דילוג לתוכן