פאי חלבה ואגוזים בקלות
על ידי המתכונים של אתי בן-שמעון מתכונים צמחוניים, עוגות, קינוחים
קינוח מושלם לכל מטרה שמכינים בקלות. פאי חלבה ואגוזים עם סירופ מייפל, פאי ריחני, מיוחד וטעים.
- זמן עבודה: 30 דקות
- סה"כ זמן הכנה: 1 שעה
30 דקות
30 דקות
1 שעה
- תבנית פאי 26
מצרכים למתכון
לבצק
100 גרם חמאה
1 ביצה
1 כף סוכר
1 ורבע כוסות קמח
גרידה מלימון 1 (לא חובה)
1 שקית סוכר וניל
למילוי
150 גרם אגוזים
150 גרם חלבה מפוררת
100 גרם שקדים מולבנים קצוצים גס
סירופ מייפל
הוראות הכנה
תחילה נכין את הבצק: נלוש היטב את כל מצרכי הבצק עד לכדי כדור בצק נוח. נכסה את הבצק ונניח למנוחה של 20 דקות.
לאחר מנוחה נרדד את הבצק לגודל תבנית פאי 26, נשטח על התבנית ונהדק בצדדים.
בעזרת מזלג נחורר את הבצק שעל התבנית.
נפזר אגוזים וחלבה ונאפה את הפאי בתנור חם על 170 מעלות כ- 20 דקות.
נוציא את הפאי מהתנור, נפזר שקדים פרוסים ונזליף סירופ מייפל בצורת שתי וערב.
נחזיר לתנור החם לעוד 10 דקות אפייה, יש לשים לב ובמידה והשקדים משחימים לפני הזמן להוציא את הפאי מהתנור.