
מתכון לקרואסון שוקולד ביתי מקצועי
על ידי כרמית מ. דהאן לחם ומאפים
קרואסון שוקולד הוא בין המאפים הטעימים והריחניים ביותר. הוא מושלם לצד כוס קפה טובה, לאירוח או סתם לפתיחת בוקר מתוק. מתכון מעולה לקרואסון שוקולד ביתי טעים ויפה.
- זמן עבודה: 45 דקות
- סה"כ זמן הכנה: 1 שעה 5 דקות
-
45 דקות
20 דקות
1 שעה 5 דקות
הוראות הכנה
נתחיל בלישת הקמח עם סוכר, 100 גרם חמאה, חלב, ביצה, חלמון ותמצית וניל עד לקבלת כדור בדק.
נוסיף את המלח ונלוש היטב לבצק נוח.
נעטוף את הבצק בניילון נצמד ונכניס למקרר למשך 4 שעות.
על משטח עבודה נרדד את הבצק, נמרח 100 גרם חמאה ונקפל לחצי.
נרדד בשנית ונקפל לחצי. נעביר לקירור של שעה.
לאחר קירור נפתח את הבצק ברידוד לעיגול גדול ודק ונחתוך למשולשים ברוחב אצבע השוקולד, במידה ואצבע השוקולד גדולה מידי נשבור לחצי.
נניח במרכז כל משולש אצבע שוקולד (לרוחב) ונגלגל מבחוץ פנימה.
נשמן נייר אפייה ונסדר עליו את הקרואסונים המוכנים, נשמור על רווחים, נבריש כל קרואסון בביצה טרופה.
נכסה את הקרואסונים ונניח לתפיחה של חצי שעה עד שעה.
נחמם תנור ל-180 מעלות ונאפה את הקרואסונים בתנור חם עד להזהבה יפה.
בינתיים נכין סירופ סוכר ע"י הרתחת המים והסוכר, תוך ערבוב, עד שהסוכר נמס לחלוטין.
כשהקרואסונים מוכנים נבריש כל קרואסון בסירופ סוכר ונפזר סוכריות שוקולד.
שיתוף >>
5 דירוגים וחוות דעת
שושו
07/12/2017
הכנתי את הקוראסון יצא טעים – אבל – לא צריך עוד סוכר? מה לגבי קיפולים נוספים – בעצם רק קיפלנ פעמיים את הבצק – לא צריך לקפל יותר פעמים?

23/01/2017
היי רוז, לא ניתן להוריד את כמות החמאה, היא חשובה מאוד למרקם הבצק.
רוז
19/01/2017
אפשר להוריד את כמות החמאה? אם כן, לכמה?

15/03/2016
במתכון הזה לא כדאי להחליף את החלב.
פדות
14/03/2016
היי במה אפשר להחליף את החלב ?
ואם נשים מים במקום ממש יהיה נורא ?

7 יתרונות בריאותיים ומתכונים מעולים עם שיבולת שועל.

קניתם בשר אסאדו ועכשיו אתם תוהים מה אפשר לעשות איתו? המתכונים הבאים יעשו לכם סדר!

מזון העל הפופולרי ביותר כיום הוא קינואה. גלו למה כדאי לכם לשלב את הקינואה בתפריט היומי וגם – ממרק ועד קינוח: 7 מתכונים סופר טעימים עם קינואה. כל מה שרציתם לדעת על קינואה ולא העזתם לשאול בכתבה אחת!