מתכון למלבי ביתי משמנת מתוקה

על ידי המתכונים של אתי ממן  

בימים חמים (ולא רק) אנחנו אוהבים לאכול מלבי מוצלח, אבל לא תמיד חייבים לנסוע לקנות. מתכון מעולה למלבי ביתי שמסביר בדיוק איך להכין מלבי משמנת מתוקה בליווי סירופ מי ורדים ובוטנים מקורמלים.

  • זמן עבודה: 25 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 30 דקות
  • 25 דקות

    5 דקות

    30 דקות

  • 16 קערות מלבי

מצרכים למתכון

למלבי חלבי

4 כוסות חלב

6 כוסות מים

10 כפות קורנפלור

חצי כוס סוכר

2 שמנת מתוקה

לסירופ מי ורדים אדום

2 כוסות סוכר

2 כוסות מים

1/2 כפית תמצית מי ורדים

טיפה צבע מאכל אדום

1/2 כפית מיץ לימון

לקישוט – קרוקנט בוטנים (בוטנים מקורמלים)

הוראות הכנה

בקערה קטנה מערבבים יחדים 2 כוסות מים וקורנפלור, ממשיכים לערבב עד שהקורנפלור נמס ומניחים בצד.

בסיר גדול מבשלים על להבה נמוכה 4 כוסות מים, חלב, שמנת מתוקה וסוכר, ממשיכים לבשל על להבה נמוכה עד לרתיחה.

מוסיפים את הקורנפלור ובוחשים היטב למניעת גושים. מסירים מהאש ומניחים לצינון.

כשהמלבי התקרר מחלקים לכלים אישיים ומכניסים למקרר להתייצבות.

בינתיים מכינים את הסירופ - בסיר מרתיחים, מים, סוכר, מערבבים טוב עד להסמכה, מוסיפים תמצית ורדים, מיץ לימון וצבע מאכל ומסירים מהאש. מצננים לגמרי.

מגישים את המלבי בליווי סירופ מי ורדים ובוטנים מקורמלים.

שתפו את המתכון >>

1 דירוגים וחוות דעת

לאה

23/05/2015

ואווווו

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.

00:00