FoodisGood

חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון לממרח נוטלה ביתי

על ידי הילה סמוכה-רשתי (הילה חגיגה מתוקה)  , , , ,

אם אתם לא אוכלים נוטלה מטעמי כשרות או סתם לא רוצים לקנות בסופר, המתכון הבא לממרח נוטלה ביתי בדיוק בשבילכם! מתכון קל וטעים לנוטלה ביתית מעולה על פרוסת לחם וגם בעוגות ועוגיות. ניתן להכין גם בגרסה טבעונית.

  • זמן עבודה: 20 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 20 דקות
  • 20 דקות

    20 דקות

מצרכים למתכון

2 כוסות אגוזי לוז טחונים

5 כפות קקאו

3/4 כוס אבקת סוכר

כפית דבש

2 כפות שמן קנולה

לנוטלה חלבית נוסיף

100 גרם שוקולד חלב

1/2 כוס שמנת מתוקה

הוראות הכנה

את אגוזי הלוז נכניס למעבד מזון ונעבד 10-15 דקות, עד לקבלת עיסה עם מרקם של משחה. טחינת האגוזים לוקחת הרבה זמן ולכן יש לתת למעבד המזון מנוחה קצרה באמצע הטחינה.

נוסיף למעבד המזון את יתרת החומרים -קקאו, אבקת סוכר, דבש ושמן ונערבב היטב עד לקבלת ממרח.

נחמם שמנת מתוקה במיקרוגל וכאשר חמה נשבור לתוכה את השוקולד המריר, נערבב היטב ונאחד עם הממרח שהכנו. ניתן לוותר על הוספת השוקולד המריר עם השמנת לקבלת גרסה פרווה או טבעונית.

נעביר את הממרח לכלי הסגור הרמטית ונאחסן במקום מוצל או במקרר.

5 דירוגים וחוות דעת

גילה

לדעתי אפשר להשתמש בשמנת מתוקה צמחית ובשוקולד מריר פרווה

דבורי

לא שכחת שוקולד במתכון הפרווה?

chani

כמה זמן זה יכול להשאר במקרר?

היי טלי, בכל כוס יש 100 גרם אגוזי לוז.

טלי מאילת

כמה זה 2 כוסות אגוזי לוז בגרמים?

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.

דילוג לתוכן