Refresh

This website www.foodisgood.co.il/recipe/honey-challa/ is currently offline. Cloudflare's Always Online™ shows a snapshot of this web page from the Internet Archive's Wayback Machine. To check for the live version, click Refresh.

FoodisGood

חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

חלות דבש קלאסיות לראש השנה

על ידי המטבח של שרית  

ראש השנה בדרך וזה תירוץ מצוין "לנסות" שוב את חלת הדבש שלי שאני כל-כך אוהבת. קלאסית, נקייה, רכה וטעימה. החלות מתאימות גם לשבת ומשמשות כחלות מתוקות מדהימות.

  • זמן עבודה: 40 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 1 שעה 5 דקות
  • 40 דקות

    25 דקות

    1 שעה 5 דקות

  • 2 אינגליש קייק / 26

מצרכים למתכון

קילו קמח

כף מלח

1/4 כוס סוכר

2 כפות שמרים יבשים

2 ביצים גדולות

1/3 כוס שמן

1/4 כוס דבש

1.5 כוסות מים חמימים

מעל לחלות

1/4 כוס דבש

3 כפות מים רותחים

הוראות הכנה

בקערת מיקסר נערבב היטב קמח מנופה ומלח.

נוסיף לקערה שמרים ונערבב היטב להטמיע את השמרים.

נוסיף ביצים, שמן ודבש ונלוש היטב.

נתחיל להוסיף את המים בהדרגה ותוך כדי לישה.

אם הבצק יבש נוסיך עוד 1.5 כפות מים ונלוש לפחות 10 דקות לבצק רך מאוד.

נשמן קערה, נניח את כדור הבצק בקערה ונכסה בניילון נצמד. נניח לתפיחה של כשעה וחצי עד להכפלת הנפח.

נחלת את הבצק ל-4 חלקים שווים וכל חלק נרדד למלבן גדול ודק, בערך 0.3 ס"מ עובי.

נשתמש בכוס או בקורץ עוגיות ונקרוץ מעלי הבצק עיגולים באותו הגודל.

ניקח 4 עיגולים, נניח בטוח כמו קלפים כשהעיגולים חופפים זה לזה . נגלגל בעדינות לגליל ונחתוך במרכז הגליל.

נסדר את השושנים (עם החלק החלק כלפי מטה) ב2 תבניות אינגליש קייק או בתבנית עגולה קוטר 26 משומנת. נשמור על רווח של כ 3 ס"מ בין חלקי השושנים.

נכסה במגבת לחה ונתפיח את השושנים כ-40 דקות. נאפה את החלה בתנור חם על 175 מעלות במשך 20-25 דקות, עד שהחלה מזהיבה.

בינתיים כשהחלה נאפית נכין את הזיגוג ע"י ערבוב המים והדבש לתערובת אחידה. כשהחלה יוצאת מהתנור נניח אותה ל-5 דקות ואז נשפוך עליה את הדבש.

1 דירוגים וחוות דעת

אורטל

מעולה!! חלה לשבת וחלה לראש השנה. מעולה

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.

דילוג לתוכן