
חלות דבש קלאסיות לראש השנה
על ידי המטבח של שרית לחם ומאפים
ראש השנה בדרך וזה תירוץ מצוין "לנסות" שוב את חלת הדבש שלי שאני כל-כך אוהבת. קלאסית, נקייה, רכה וטעימה. החלות מתאימות גם לשבת ומשמשות כחלות מתוקות מדהימות.
- זמן עבודה: 40 דקות
- סה"כ זמן הכנה: 1 שעה 5 דקות
-
40 דקות
25 דקות
1 שעה 5 דקות
- 2 אינגליש קייק / 26
הוראות הכנה
בקערת מיקסר נערבב היטב קמח מנופה ומלח.
נוסיף לקערה שמרים ונערבב היטב להטמיע את השמרים.
נוסיף ביצים, שמן ודבש ונלוש היטב.
נתחיל להוסיף את המים בהדרגה ותוך כדי לישה.
אם הבצק יבש נוסיך עוד 1.5 כפות מים ונלוש לפחות 10 דקות לבצק רך מאוד.
נשמן קערה, נניח את כדור הבצק בקערה ונכסה בניילון נצמד. נניח לתפיחה של כשעה וחצי עד להכפלת הנפח.
נחלת את הבצק ל-4 חלקים שווים וכל חלק נרדד למלבן גדול ודק, בערך 0.3 ס"מ עובי.
נשתמש בכוס או בקורץ עוגיות ונקרוץ מעלי הבצק עיגולים באותו הגודל.
ניקח 4 עיגולים, נניח בטוח כמו קלפים כשהעיגולים חופפים זה לזה . נגלגל בעדינות לגליל ונחתוך במרכז הגליל.
נסדר את השושנים (עם החלק החלק כלפי מטה) ב2 תבניות אינגליש קייק או בתבנית עגולה קוטר 26 משומנת. נשמור על רווח של כ 3 ס"מ בין חלקי השושנים.
נכסה במגבת לחה ונתפיח את השושנים כ-40 דקות. נאפה את החלה בתנור חם על 175 מעלות במשך 20-25 דקות, עד שהחלה מזהיבה.
בינתיים כשהחלה נאפית נכין את הזיגוג ע"י ערבוב המים והדבש לתערובת אחידה. כשהחלה יוצאת מהתנור נניח אותה ל-5 דקות ואז נשפוך עליה את הדבש.
שיתוף >>
1 דירוגים וחוות דעת
אורטל
30/08/2017
מעולה!! חלה לשבת וחלה לראש השנה. מעולה

7 יתרונות בריאותיים ומתכונים מעולים עם שיבולת שועל.

קניתם בשר אסאדו ועכשיו אתם תוהים מה אפשר לעשות איתו? המתכונים הבאים יעשו לכם סדר!

מזון העל הפופולרי ביותר כיום הוא קינואה. גלו למה כדאי לכם לשלב את הקינואה בתפריט היומי וגם – ממרק ועד קינוח: 7 מתכונים סופר טעימים עם קינואה. כל מה שרציתם לדעת על קינואה ולא העזתם לשאול בכתבה אחת!