FoodisGood

חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

עוגת קרם דבש מיוחדת במינה

על ידי מנסה במטבח  

עוגה מרשימה וחגיגית לשולחן החג המורכבת מ-2 שכבות ומרקמים שונים של דבש: שכבת עוגת דבש נימוחה ושכבת קרם דבש וקינמון עשיר. עוגה יפה וקלה להכנה שקוצרת מחמאות.

  • זמן עבודה: 10 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 40 דקות
  • 10 דקות

    30 דקות

    40 דקות

  • תבנית 22 או אינגליש קייק

מצרכים למתכון

לשכבת הבסיס

1/3 כוס רסק תפוחי עץ

2 כפות שמן קוקוס (או 3 כפות שמן צמחי)

1/2 כוס דבש

1/2 כוס תה חזק חמים מתיון של דבש ולימון (או תיון רגיל)

ביצה

1/3 כוס סוכר חום

3/4 כפית אבקת סודה לשתייה

1/2 כפית אבקת אפייה

150 גרם קמח מנופה (כוס + כף)

לשכבה שנייה

1 שמנת מתוקה (250 מ"ל)

1 אינסטנט פודינג וניל

כוס חלב

2 כפות דבש

קורט קינמון

הוראות הכנה

שכבת הבסיס:

תחילה נחמם תנור ל-160 מעלות.

בקערה גדולה נערבב רסק תפוחים, שמן, דבש, תה וביצה.

נוסיף לקערה סודה לשתייה ואבקת אפייה ונערבב מעט.

נוסיף לקערה את הקמח ונערבב רק עד שהקמח נטמע בבלילה ולא יותר.

נשמן תבנית 22 או אינגליש קייק וניצוק את בלילת העוגה לתבנית.

נאפה את העוגה בתנור חם כחצי שעה, עד שקיסם יוצא יבש.

נוציא מהתנור ונעביר את העוגה לצינון במקרר. בינתיים נכין את הקרם.

שכבת הקרם:

במיקסר נקציף יחדיו שמנת מתוקה עם פודינג וניל וחלב עד לקבלת קרם יציב.

לקראת סיום ההקצפה נוסיף לקערת המיקסר את הדבש והקינמון.

נוציא את העוגה מהמקרר וניצוק את שכבת הקרם מעל לשכבת הבסיס באופן אחיד.

נקשט עם גרגירי רימון וכל טוב ונעביר את העוגה למקרר עד להגשה.

נשאר עודף מהקרם? אפשר לזלף יפה יפה בכוסות אישיות ולהוסיף גרגירי רימון לקישוט.

0 דירוגים וחוות דעת

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.

דילוג לתוכן