FoodisGood

מצרכים פופולרים
בשר, דגים ועוף
ירקות ופירות
מצרכים בריאים

עוגת שכבות בצק דבש, קקאו וקצפת

על ידי Linda's Home Made  

את המתכון לעוגה המוצלחת הזו קיבלתי לפני המון שנים מאחותי הגדולה, הטעם נשאר בזיכרון. עוגת שכבוד עם דבש ויין שמתאימה לראש השנה או לכל יום אחר.

  • זמן עבודה: 45 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 1 שעה
  • 45 דקות

    15 דקות

    1 שעה

  • תבנית חד פעמית בינונית

מצרכים למתכון

לשכבות הבצק

1 מרגרינה חתוכה לקוביות

4 כפות סוכר

4 כפות דבש

חלמון אחד

קורט מלח

3/4 כוס יין מתוק (שמתי יין תירוש)

4 כוסות קמח

שקית אבקת אפייה

לסירופ קקאו

2 כפות דבש

4 כפות קקאו

1/3 כוס יין מתוק

1/2 כוס סוכר

לקצפת

500 מ"ל שמנת מתוקה

כפית גדושה נס קפה

3 שקיות סוכר וניל

הוראות הכנה

נכין את השכבות

תחילה נלוש היטב את כל מצרכי שכבת הבצק לכדי בצק אחיד וחלק, אם הבצק דביר מידי נוסיף עוד קמת קמח ונלוש.

נחלק את הבצק ל-3 חלקים שווים וכל חלק נשטח בתבנית חד פעמית משומנת.

נאפה כל תבנית עם שכבת בצק בתנורחם על 170 מעלות כ-15 דקות ונצנן היטב.

להכנת סירופ הקקאו נבשל את כל מצרכי הסירופ בסיר על אש בינונית, תוך ערבוב תמידי. נמשיך לבשל עד שהסוכר מנס והופך לסירופ שוקולד חלק, מבריק ומעט דביק.

בקערת המיקסר נקציף יחדיו את מצרכי הקצפת לקצפת תפוחה.

נרכיב את העוגה

בתבנית אחת נשאיר את שכבת הבצק בתחתית ועליה נבנה את העוגה.

מעל לשכבת הבצק נמרח שכבה אחידה של סירופ קקאו - 1/3 מכמות הסירופ.

מעל לשכבת הקקאו נמרח שכבה אחידה של 1/3 מכמות הקצפת.

נרים בעדינות חלק שני של שכבת בצק ונניח מעל לקצפת.

נרכיב שוב: סיקופ, קצפת, בצק, סירופ, קצפת.

נעביר את העוגה למקרר להתייצבות, נפזר קקאו ונגיש.

0 דירוגים וחוות דעת

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.

דילוג לתוכן