
מאפה זעתר וגבינת קשקבל
על ידי הילה סמוכה-רשתי (הילה חגיגה מתוקה) לחם ומאפים
את המאפה הבא מומלץ מאוד להכין לארוחת ערב או בוקר מפנקת, מאפה ריחני עם זעתר וגבינת קשקבל, טעים וממכר במיוחד.
- זמן עבודה: 30 דקות
- סה"כ זמן הכנה: 45 דקות
30 דקות
15 דקות
45 דקות
- 2 תבניות עגולות קוטר 30
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב facebook
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב telegram
שיתוף ב email
הוראות הכנה
הכנת הבצק
בקערה גדולה נערבב קמח עם שמרים וסוכר.
ניצור במרכז הקמח גומה ונשפוך לתוכה מים ושמן ומעל הכל נפזר את המלח.
נלוש את היטב, מהמרכז החוצה, עד לקבלת בצק נוח ונעים. נמשיך ללוש כ-10 דקות, נכסה את הקערה במגבת ונניח להתפחה של חצי שעה.
הרכבת המאפה
לאחר התפחה, נחלק את הבצק ל-2 חלקים שווים, כל חלק נשטח לעיגול בגודל פיצה.
בקערית קטנה נערבב את שמן הזית עם הזעתר היטב.
נחורר את הבצק עם מזלג, נמרח על כל בצק חצי מכמות השמן זית עם הזעתר ונפזר 50 גרם גבינת קשקבל, נעטר בשומשום לפי הטעם.
נאפה את המאפה בתנור חפ על 200 מעלות כרבע שעה, עד שהבצק משחים גם מלמטה.
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב facebook
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב email
חדשים באתר
אולי יעניין אותך:











