מאפה זעתר וגבינת קשקבל

על ידי הילה סמוכה-רשתי (הילה חגיגה מתוקה)  

את המאפה הבא מומלץ מאוד להכין לארוחת ערב או בוקר מפנקת, מאפה ריחני עם זעתר וגבינת קשקבל, טעים וממכר במיוחד.

  • זמן עבודה: 30 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 45 דקות
  • 30 דקות

    15 דקות

    45 דקות

  • 2 תבניות עגולות קוטר 30

מצרכים למתכון

לבצק

3.5 כוסות קמח לבן

1 כף שמרים יבשים

כף מחוקה מלח

כפית סוכר

3 כפות שמן

כוס ושליש מים

2 כפות שומשום

לציפוי

100 גרם גבינת קשקבל מגורדת

1/2 כוס זעתר

1/2 כוס שמן זית

הוראות הכנה

הכנת הבצק

בקערה גדולה נערבב קמח עם שמרים וסוכר.

ניצור במרכז הקמח גומה ונשפוך לתוכה מים ושמן ומעל הכל נפזר את המלח.

נלוש את היטב, מהמרכז החוצה, עד לקבלת בצק נוח ונעים. נמשיך ללוש כ-10 דקות, נכסה את הקערה במגבת ונניח להתפחה של חצי שעה.

הרכבת המאפה

לאחר התפחה, נחלק את הבצק ל-2 חלקים שווים, כל חלק נשטח לעיגול בגודל פיצה.

בקערית קטנה נערבב את שמן הזית עם הזעתר היטב.

נחורר את הבצק עם מזלג, נמרח על כל בצק חצי מכמות השמן זית עם הזעתר ונפזר 50 גרם גבינת קשקבל, נעטר בשומשום לפי הטעם.

נאפה את המאפה בתנור חפ על 200 מעלות כרבע שעה, עד שהבצק משחים גם מלמטה.

שתפו את המתכון >>

0 דירוגים וחוות דעת

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.

00:00