
מאפה זעתר וגבינת קשקבל
על ידי הילה סמוכה-רשתי (הילה חגיגה מתוקה) לחם ומאפים
את המאפה הבא מומלץ מאוד להכין לארוחת ערב או בוקר מפנקת, מאפה ריחני עם זעתר וגבינת קשקבל, טעים וממכר במיוחד.
- זמן עבודה: 30 דקות
- סה"כ זמן הכנה: 45 דקות
-
30 דקות
15 דקות
45 דקות
- 2 תבניות עגולות קוטר 30
הוראות הכנה
הכנת הבצק
בקערה גדולה נערבב קמח עם שמרים וסוכר.
ניצור במרכז הקמח גומה ונשפוך לתוכה מים ושמן ומעל הכל נפזר את המלח.
נלוש את היטב, מהמרכז החוצה, עד לקבלת בצק נוח ונעים. נמשיך ללוש כ-10 דקות, נכסה את הקערה במגבת ונניח להתפחה של חצי שעה.
הרכבת המאפה
לאחר התפחה, נחלק את הבצק ל-2 חלקים שווים, כל חלק נשטח לעיגול בגודל פיצה.
בקערית קטנה נערבב את שמן הזית עם הזעתר היטב.
נחורר את הבצק עם מזלג, נמרח על כל בצק חצי מכמות השמן זית עם הזעתר ונפזר 50 גרם גבינת קשקבל, נעטר בשומשום לפי הטעם.
נאפה את המאפה בתנור חפ על 200 מעלות כרבע שעה, עד שהבצק משחים גם מלמטה.
שיתוף >>
0 דירוגים וחוות דעת

7 יתרונות בריאותיים ומתכונים מעולים עם שיבולת שועל.

קניתם בשר אסאדו ועכשיו אתם תוהים מה אפשר לעשות איתו? המתכונים הבאים יעשו לכם סדר!

מזון העל הפופולרי ביותר כיום הוא קינואה. גלו למה כדאי לכם לשלב את הקינואה בתפריט היומי וגם – ממרק ועד קינוח: 7 מתכונים סופר טעימים עם קינואה. כל מה שרציתם לדעת על קינואה ולא העזתם לשאול בכתבה אחת!