
קובנה במילוי עגבניות מיובשות
על ידי המתכונים של אורנה ועלני לחם ומאפים
מתכון לקובנה משודרגת שטורפים בבוקר שבת רק שהפעם הסוד הקטן הוא תוספת של עגבניות מיובשות. מי שמכיר את הקובנה יודע כמה המאפה הזה טעים.
- זמן עבודה: 35 דקות
- סה"כ זמן הכנה: 3 שעות 5 דקות
-
35 דקות
2 שעות 30 דקות
3 שעות 5 דקות
- 2 קובנות
הוראות הכנה
בקערה גדולה מערבבים קמח ושמרים היטב.
מוסיפים לקערה את שאר המצרכים לפי הסדר, מלבד העגבניות המיובשות ולשים היטב. במידה ויש צורך מוסיפים את חצי כוס המים הנוספת ולשים עד לקבלת בצק רך.
מכסים את הבצק ומתפיחים עד להכפלת הנפח, כשעה עד שעתיים.
מחלקים את הבצק ל-2 חלקים שווים, משמנים 2 תבניות 26.
כל חלק של בצק מרדדים לעלה, מורחים שמן ומפזרים עגבניות מיובשות ומגלגלים כמו רולדה.
פורסם לפרוסות עבות ומסדרים בתבניות או בסיר של ג'חנון. מניחים התפחה נוספת של כ35 דקות.
מורחים מעל לקובנה ביצה טרופה ומפזרים קצח ושומשום.
אופים את הקובנה בתנור חם על 170 מעלות במשך כשעתיים - שעתיים וחצי, עד שהקובנה מזהיבה. ניתן לאפות על פלטה למשך הלילה.
שיתוף >>
0 דירוגים וחוות דעת

7 יתרונות בריאותיים ומתכונים מעולים עם שיבולת שועל.

קניתם בשר אסאדו ועכשיו אתם תוהים מה אפשר לעשות איתו? המתכונים הבאים יעשו לכם סדר!

מזון העל הפופולרי ביותר כיום הוא קינואה. גלו למה כדאי לכם לשלב את הקינואה בתפריט היומי וגם – ממרק ועד קינוח: 7 מתכונים סופר טעימים עם קינואה. כל מה שרציתם לדעת על קינואה ולא העזתם לשאול בכתבה אחת!