FoodisGood

מצרכים פופולרים
בשר, דגים ועוף
ירקות ופירות
מצרכים בריאים

קובנה במילוי עגבניות מיובשות

על ידי המתכונים של אורנה ועלני  

מתכון לקובנה משודרגת שטורפים בבוקר שבת רק שהפעם הסוד הקטן הוא תוספת של עגבניות מיובשות. מי שמכיר את הקובנה יודע כמה המאפה הזה טעים.

  • זמן עבודה: 35 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 3 שעות 5 דקות
  • 35 דקות

    2 שעות 30 דקות

    3 שעות 5 דקות

  • 2 קובנות

מצרכים למתכון

1 ק'ג קמח לחלה

2 כפות שמרים יבשים

2 כפות סוכר לבן

1 ביצה

כף מלח

1/4 כוס שמן

2.5-3 כוסות מים

למריחה

שמן

חופן עגבניות מיובשות

ביצה טרופה

קצח + שומשום

הוראות הכנה

בקערה גדולה מערבבים קמח ושמרים היטב.

מוסיפים לקערה את שאר המצרכים לפי הסדר, מלבד העגבניות המיובשות ולשים היטב. במידה ויש צורך מוסיפים את חצי כוס המים הנוספת ולשים עד לקבלת בצק רך.

מכסים את הבצק ומתפיחים עד להכפלת הנפח, כשעה עד שעתיים.

מחלקים את הבצק ל-2 חלקים שווים, משמנים 2 תבניות 26.

כל חלק של בצק מרדדים לעלה, מורחים שמן ומפזרים עגבניות מיובשות ומגלגלים כמו רולדה.

פורסם לפרוסות עבות ומסדרים בתבניות או בסיר של ג'חנון. מניחים התפחה נוספת של כ35 דקות.

מורחים מעל לקובנה ביצה טרופה ומפזרים קצח ושומשום.

אופים את הקובנה בתנור חם על 170 מעלות במשך כשעתיים - שעתיים וחצי, עד שהקובנה מזהיבה. ניתן לאפות על פלטה למשך הלילה.

0 דירוגים וחוות דעת

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.

דילוג לתוכן