קבבוני בקר עסיסיים עם תפוחי אדמה ובטטה

על ידי הילה סמוכה-רשתי (הילה חגיגה מתוקה)  , ,

קבבוני בקר עסיסיים שטוגנו עם בצל, תפוחי אדמה ורצועות בטטה וכל זאת ברוטב עגבניות טעים. תבשיל קל להכנה ומושלם לארוחת צהריים.

  • זמן עבודה: 20 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 1 שעה 10 דקות
  • 20 דקות

    50 דקות

    1 שעה 10 דקות

  • 3-4 סועדים

מצרכים למתכון

לקבבונים:

500 גר' בקר עגל טחון

1 בצל בינוני מגורד וסחוט מנוזלים

צרור כוסברה קצוצה דק

כפית פפריקה מתוקה

כפית מלח

חצי כפית פלפל שחור

לרוטב:

2 תפו"א בינוניים קלופים וחתוכים לרצועות

1 בטטה גדולה קלופים וחתוכים לרצועות

1 בצל חתוך לרצועות

כפית סוכר חום

כפית מלח

מעט פלפל שחור

מעט בהרט

מעט אגוז מוסקט

כפית פפריקה מתוקה

1/2 כף רסק עגבניות

מים בגובה תכולת הסיר

1/4 כוס שמן

הוראות הכנה

הכנת הקבבונים

נערב יחדיו את כל מצרכי הקבבונים לתערובת אחידה וניצור כ-16 קבבונים בגודל בינוני.

נסדר על צלחת ונניח במקרר עד לאחר הכנת התבשיל

הכנת התבשיל

בסיר רחב נחמם שמן ובו נטגן את הבצל עם הקבבונים על אש בינונית, כ- 7 דקות טיגון.

נוסיף לסיר את תפוחי האדמה והבטטות, נוסיף גם תבלינים, נערבב ונבשל עוד כ- 5 דקות.

כעת נוסיף לסיר רסק עגבניות ומים, נבחוש היטב אך בעדינות, נכסה את הסיר ונבשל על אש בינונית כ- 35 דקות, עד להסמכת הרוטב.

שתפו את המתכון >>

3 דירוגים וחוות דעת

מירב

26/09/2017

מתכון מוצלח מאוד ! לא היה לי אגוז מוסקט ובהרט בבית אז עשיתי בלי . ועדיין יצא מדהים!

שרה

14/07/2016

האם צריך לכסות את הסיר כשמבשלים במשך 35 דקות?

נלי

08/03/2016

מתכון מושלם!!

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.

00:00