
קבבוני בקר עסיסיים עם תפוחי אדמה ובטטה
על ידי הילה סמוכה-רשתי (הילה חגיגה מתוקה) בשר, מתכונים ללא גלוטן, עיקריות
קבבוני בקר עסיסיים שטוגנו עם בצל, תפוחי אדמה ורצועות בטטה וכל זאת ברוטב עגבניות טעים. תבשיל קל להכנה ומושלם לארוחת צהריים.
- זמן עבודה: 20 דקות
- סה"כ זמן הכנה: 1 שעה 10 דקות
20 דקות
50 דקות
1 שעה 10 דקות
- 3-4 סועדים
מצרכים למתכון
לקבבונים:
500 גר' בקר עגל טחון
1 בצל בינוני מגורד וסחוט מנוזלים
צרור כוסברה קצוצה דק
כפית פפריקה מתוקה
כפית מלח
חצי כפית פלפל שחור
לרוטב:
2 תפו"א בינוניים קלופים וחתוכים לרצועות
1 בטטה גדולה קלופים וחתוכים לרצועות
1 בצל חתוך לרצועות
כפית סוכר חום
כפית מלח
מעט פלפל שחור
מעט בהרט
מעט אגוז מוסקט
כפית פפריקה מתוקה
1/2 כף רסק עגבניות
מים בגובה תכולת הסיר
1/4 כוס שמן
הוראות הכנה
הכנת הקבבונים
נערב יחדיו את כל מצרכי הקבבונים לתערובת אחידה וניצור כ-16 קבבונים בגודל בינוני.
נסדר על צלחת ונניח במקרר עד לאחר הכנת התבשיל
הכנת התבשיל
בסיר רחב נחמם שמן ובו נטגן את הבצל עם הקבבונים על אש בינונית, כ- 7 דקות טיגון.
נוסיף לסיר את תפוחי האדמה והבטטות, נוסיף גם תבלינים, נערבב ונבשל עוד כ- 5 דקות.
כעת נוסיף לסיר רסק עגבניות ומים, נבחוש היטב אך בעדינות, נכסה את הסיר ונבשל על אש בינונית כ- 35 דקות, עד להסמכת הרוטב.
4 דירוגים וחוות דעת
מעיין תומר
מתכון מעולה!!!
מירב
מתכון מוצלח מאוד ! לא היה לי אגוז מוסקט ובהרט בבית אז עשיתי בלי . ועדיין יצא מדהים!
שרה
האם צריך לכסות את הסיר כשמבשלים במשך 35 דקות?
נלי
מתכון מושלם!!