FoodisGood

שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב facebook
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב email

קבבוני בקר עסיסיים עם תפוחי אדמה ובטטה

על ידי הילה סמוכה-רשתי (הילה חגיגה מתוקה)  , ,

קבבוני בקר עסיסיים שטוגנו עם בצל, תפוחי אדמה ורצועות בטטה וכל זאת ברוטב עגבניות טעים. תבשיל קל להכנה ומושלם לארוחת צהריים.

  • זמן עבודה: 20 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 1 שעה 10 דקות
  • 20 דקות

    50 דקות

    1 שעה 10 דקות

  • 3-4 סועדים

מצרכים למתכון

לקבבונים:

500 גר' בקר עגל טחון

1 בצל בינוני מגורד וסחוט מנוזלים

צרור כוסברה קצוצה דק

כפית פפריקה מתוקה

כפית מלח

חצי כפית פלפל שחור

לרוטב:

2 תפו"א בינוניים קלופים וחתוכים לרצועות

1 בטטה גדולה קלופים וחתוכים לרצועות

1 בצל חתוך לרצועות

כפית סוכר חום

כפית מלח

מעט פלפל שחור

מעט בהרט

מעט אגוז מוסקט

כפית פפריקה מתוקה

1/2 כף רסק עגבניות

מים בגובה תכולת הסיר

1/4 כוס שמן

הוראות הכנה

הכנת הקבבונים

נערב יחדיו את כל מצרכי הקבבונים לתערובת אחידה וניצור כ-16 קבבונים בגודל בינוני.

נסדר על צלחת ונניח במקרר עד לאחר הכנת התבשיל

הכנת התבשיל

בסיר רחב נחמם שמן ובו נטגן את הבצל עם הקבבונים על אש בינונית, כ- 7 דקות טיגון.

נוסיף לסיר את תפוחי האדמה והבטטות, נוסיף גם תבלינים, נערבב ונבשל עוד כ- 5 דקות.

כעת נוסיף לסיר רסק עגבניות ומים, נבחוש היטב אך בעדינות, נכסה את הסיר ונבשל על אש בינונית כ- 35 דקות, עד להסמכת הרוטב.

4 דירוגים וחוות דעת

מעיין תומר

מתכון מעולה!!!

מירב

מתכון מוצלח מאוד ! לא היה לי אגוז מוסקט ובהרט בבית אז עשיתי בלי . ועדיין יצא מדהים!

שרה

האם צריך לכסות את הסיר כשמבשלים במשך 35 דקות?

נלי

מתכון מושלם!!

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.