מתכון לחצ’פורי – מאפה גיאורגי ממולא גבינות וביצה

על ידי אסנת לנקרי  

מתכון למאפה אצ'רולי חצ'פורי גיאורגי - סירות בצק ממולאות גבינות וביצה. מאפה מנצח לארוחת בוקר או ערב טעימה.

  • זמן עבודה: 20 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 1 שעה
  • 20 דקות

    40 דקות

    1 שעה

  • כ-8 מאפים

מצרכים למתכון

לבצק החצ'פורי

1 קג' קמח

כף שמרים

כף סוכר

1/3 כוס שמן

1 ביצה

1 כף מלח

כ- 2.5 כוסות מים

למילוי

1 גביע קוטג'

200 גרם גבינה צהובה מגוררת

200 גרם גבינה בולגרית מגוררת

1 ביצה טרופה

8 חלמוני ביצה

למריחה

ביצה טרופה

שומשום

הוראות הכנה

בקערת המיקסר, או בלישה ידנית, נלוש את כל חומרי בצק החצ'פורי מלבד המלח, לישה טובה כ- 5 דקות.

נוסיף את המלח ונלוש עוד כ- 3 דקות.

נכסה את הקערה ונניח לתפיחה עד להכפלת הנפח, כשעה וחצי התפחה.

נחלק את הבצק לכ-8 כדורים שווים בגודלם ונרדד כל כדור לצורת אליפסה, נניח את האליפסות על תבנית מרופדת בנייר אפייה.

בקערה בינונית נערבב היטב את כל חומרי המלית, מלבד החלמונים.

נמלא כל חצ'פורי במלית ונשטח אותה מעט בעזרת כף ונסגור את 2 הקצוות ליצירת צורה של סירה.

במרכז כל מאפה, מעל למילוי הגבינות, נניח חלמון אחד בעדינות כדי שלא ישבר.

נמרח על הבצק ביצה טרופה ונפזר שומשום בנדיבות. נניח את החצ'פורי למנוחה של כרבע שעה.

בינתיים נחמם תנור ל- 200 מעלות.

נאפה את החצ'פורי בתנור חם עד להזהבת הבצק והמלית.

שתפו את המתכון >>

2 דירוגים וחוות דעת

foodisgood

30/12/2015

היי קובי,
את החלמון יש להניח בכל מאפה לאחר מילוי הגבינות וסגירת הקצוות לצורת סירה.
תודה על תשומת הלב, המתכון יתוקן.

קובי

30/12/2015

כתבתם שמכינים את המלית ללא החלמונים, ולא כתבתם באיזה שלב מניחים את החלמונים על המאפה… האם קודם ההכנסה לתנור? האם במהלך האפייה?

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.

00:00