FoodisGood

מצרכים פופולרים
בשר, דגים ועוף
ירקות ופירות
מצרכים בריאים

עוגת גבינה לימונית לקיץ

על ידי InbalSweets  ,

מתכון מרענן לימי הקיץ החמים: עוגת גבינה לימונית עם הרבה קרם לימון וקצפת לקישוט. עוגה מרשימה וטעימה שכיף להכין ועוד יותר כיף להגיש לאורחים.

  • זמן עבודה: 1 שעה 30 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 2 שעות 10 דקות
  • 1 שעה 30 דקות

    40 דקות

    2 שעות 10 דקות

  • 10-12 מנות

מצרכים למתכון

לקרם לימון:

מיץ מ-3 לימונים גדולים + גרידה מלימון אחד

3 כפות קורנפלור

100 גרם סוכר

2 ביצים

180 מ"ל מים (3/4 כוס)

לתחתית העוגה:

120 גרם חמאה מומסת

150 גרם פתי בר

למלית גבינה:

600 גרם גבינת שמנת שמנה (אני השתמשתי בפילדלפיה 19%)

2 ביצים

100 גרם סוכר

3 כפות קמח

קורט מלח

80 מ"ל שמנת מתוקה (1/3 כוס)

מיץ מחצי לימון + גרידה מלימון שלם

לקצפת:

200 מ"ל שמנת מתוקה (בערך 3/4 כוס)

2-3 כפות אבקת סוכר

הוראות הכנה

נתחיל בהכנת קרם לימון:

בקערה קטנה נמקם סוכר, ביצים וקורנפלור ונערבב.

בסיר קטן נביא לסף רתיחה מים עם מיץ וגרידת לימון.

נאחד את 2 התערובות ע"י השוואת טמפרטורות: ניקח 2-3 כפות מתערובת המים והלימון ונעביר לקערת הביצים. נטרוף יחדיו. נשפוך את תערובת הביצים לסיר תוך כדי טריפה ונבשל במשך 5 דקות, עד שהקרם מסמיך.

מעל קערה נניח מסננת עדינה, נשפוך את קרם הלימון למסננת וישר לתוך הקערה ונמקם במקרר.

נמשיך בהכנת תחתית העוגה:

נעבד את הפתי-בר במעבד מזון עד למרקם פירורי דק.

נעביר את הפתי-בר הטחוני לקערה, נוסיף את החמאה ונערבב היטב עד שכל הפירורים נרטבים ונתקבל מרקם חולי.

את פירורי הפתי-בר נשטח בתבנית רינג מרובעת או עגולה בקוטר 20 ס"מ. נהדקת אותם לתחתית בעזרת כוס.

נתקדם להכנת:

נחמם תנור ל-150 מעלות.

בקערה גדולה נערבב היטב את כל חומרי מלית הגבינה עד לקבלת תערובת חלקה ובלי גושים כלל.

את מלית הגבינה נשפוך לתבנית, מעל לשכבת הפתי-בר.

נאפה את העוגה בתנור חם במשך 30-40 דקות. העוגה מוכנה כשהקצוות מוצקים אך מרכז העוגה רוטט מעט.

נכבה את התנור ונשאיר את דלת התנור פתוחה רק מעט (אפשר להיעזר במגבת). נשאיר את העוגה בתנור למשך שעה.

נעביר את העוגה למקרר למשך לילה שלם.

נרכיב את העוגה:

לאחר מנוחה של לילה במקרר, נוציא את העוגה ומעל למלית הגבינה נמרח שכבה נדיבה של קרם לימון.

נכין קצפת ע"י הקצפת שמנת מתוקה במשך כ-2 דקות, נוסיף את אבקת הסוכר בהדרגה ונמשיך להקציף רק עד לקבלת קצפת יציבה. נעביר את הקצפת לשקית זילוף ונקשט מעל לקרם הלימון.

תבנית רינג מרובעת או עגולה בקוטר 20 ס"מ

1 דירוגים וחוות דעת

איילת

הקרם לימון יצא דומיננטי מידי. יותר מידי חמוץ, לטעמי.

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.

דילוג לתוכן