מתכון לפטה כבד כשר עם ריבת בצל

על ידי Nino - מטבח אומנותי  

פטה כבר הוא המנה הראשונה המושלמת לשולחן החג, הוא טעים, חגיגי ומתאים מאוד לכל ארוחה. מתכון לפטה כבד כשר על מצע ריבת בצל, ניתן להגיש בצלחת מקושטת יחד עם סלט ביצים.

  • זמן עבודה: 45 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 2 שעות 30 דקות
  • 45 דקות

    1 שעה 45 דקות

    2 שעות 30 דקות

מצרכים למתכון

לפטה כבד

1/5 קילו כבדי עוף נקיים

3 בצלים חתוכים גס

1/4 כוס שמן

כף פלפל שחור

כף מלח

3 כפות פיסטוקים קצוצים גס (לא חובה אבל מוסיף המון)

3/4 כוס ציר עוף

4 ביצים קשות

לריבת בצל

4 בצלים סגולים או לבנים

1/2 כוס סוכר חום

2 כפות יין אדום

מלח ופלפל

הוראות הכנה

הכנת פטה כבד

תחילה נצלה את הכבדים על מחבת חמה (מטעמי כשרות)

במחבת ווק עם שמן נטגן את הבצלים עד להזהבה.

נוסיף למחבת את הכבדים ונטגן עוד כ-2 דקות, תוך כדי ערבוב.

נתבל במלח ופלפל, נערבב ונכסה את המחבת.

נמשיך בבישול הכבדים כ-5 דקות ונסיר מהאש.

נצנן את הכבדים לטמפרטורת החדר ונסנן מנוזלים מיותרים.

נעביר את הכבדים למעבד מזון עם להב פלדה, נוסיף ביצים וציר עוף ונטחן הכל לתערובת חלקה.

נטעם את התערובת ונתקן תבלינים לפי הטעם. נכסה ונשמור ללילה במקרר.

הכנת ריבת בצל

את הבצלים נקלוף ונפרוס לרצועות.

נחמם סיר עם תחתית עבה ונוסיף לסיר את הבצלים ואת הסוכר החום. נערבב היטב עד להמסת הסוכר.

נוסיף לסיר יין ונמשיך לערבב.

נתבל במעט מלח ופלפל שחור ונמשיך לבשל על אש נמוכה עד לריכוך ואידוי הנוזלים.

שתפו את המתכון >>

0 דירוגים וחוות דעת

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.

00:00