לביבות פסטה וגבינות מלוחות
על ידי רותי אזולאי מהמטבח באהבה מתכונים צמחוניים, מתכונים קלים, קציצות
מתכון ללביבות פסטה או ספגטי בסגנון חופשי, לביבות שמכינים ממצרכים שיש בבית עם כל סוג של פסטה ועם כל סוג של גבינה שיש בבית. לביבות קלות, קראנצ'יות וטעימות.
- זמן עבודה: 10 דקות
- סה"כ זמן הכנה: 25 דקות
10 דקות
15 דקות
25 דקות
- 12-15 לביבות
מצרכים למתכון
1/2 חבילת ספגטי מבושל (או כל סוג אחר)
ביצה טרופה
2 כפות קמח
שקית אבקת אפיה (לא חובה)
150 גרם גבינה בולגרית (או כל גבינה קשה שאתם אוהבים)
3 פרוסות גבינה צהובה מגוררת בפומפייה
2 כפות קוטג' או גבינה לבנה
מלח ופלפל
הוראות הכנה
לאחר בישול הפסטה נסנן מנוזלים ונצנן לטמפרטורת החדר.
בינתיים נערבב בקערה גדולה גבינות, ביצה, אבקת אפייה מלח ופלפל ונטרוף לבלילה אחידה.
את הפסטה שהספיקה להתקרר מעט נעביר לקערת הגבינות ונערבב היטב, אם השתמשנו בספגטי ארוכים נחתוך אותם לרבעים בעזרת מספריים.
נחמם מחבת טפלון או מחבת רגילה עם מעט שמן ובעזרת כף ניצוק לביבות למחבת החמה.
נטגן את הלביבות משני הצדדים עד להשחמה.
הלביבות ניתנות לשדרוג כמעט עם כל מצרך שיש בבית: פטריות, תירס, זיתים, רוטב פיצה ועוד..