
מתכון למפרום קלאסי ברוטב עגבניות
על ידי שני שרבטוב מתכוני ממולאים, עיקריות, תוספות
מפרום תפוחי אדמה ממולאים בבשר טחון וברוטב עגבניות עשיר. מנה טעימה במיוחד שמתאימה לשבתות ולחגים. מומלץ להגיד לצד אורז או קוסקוס.
- זמן עבודה: 40 דקות
- סה"כ זמן הכנה: 1 שעה 40 דקות
-
40 דקות
1 שעה
1 שעה 40 דקות
- 7-9 מנות
הוראות הכנה
נקלוף את תפוחי האדמה ונחתוך לרוחב, לא עד הסוף.
נשר את תפוחי האדמה במים עם מלח ובינתיים נכים את תערובת הבשר.
בקערה גדולה נערבב היטב את כל מצרכי תערובת הבשר לתערובת אחידה.
נסנן את תפוחי האדמה מהמים ונמלא היטב בבשר.
בקערה שנייה נערבב ביצים עם מלח, פלפל ורסק עגבניות.
נטבול כל מפרום ממולא בקמח ולאחר מכן בביצה.
נטגן את המפרום בשמן עמוק עד להשחמה יפה.
להכנת הרוטב: בסיר רחב ושטוח נטגן בצל עד שהוא הופך שקוף.
נוסיף את השום הכתוש, קוביות העגבניות, רסק עגבניות, תבלינים ומים רותחים.
נביא את הסיר לרתיחה וברגע שרותח נסדר את המפרומים המטוגנים ברוטב העגבניות.
נסגור את הסיר במכסה ונבשל על אש נמוכה עד לריכוך תפוחי האדמה.
שיתוף >>
0 דירוגים וחוות דעת

7 יתרונות בריאותיים ומתכונים מעולים עם שיבולת שועל.

קניתם בשר אסאדו ועכשיו אתם תוהים מה אפשר לעשות איתו? המתכונים הבאים יעשו לכם סדר!

מזון העל הפופולרי ביותר כיום הוא קינואה. גלו למה כדאי לכם לשלב את הקינואה בתפריט היומי וגם – ממרק ועד קינוח: 7 מתכונים סופר טעימים עם קינואה. כל מה שרציתם לדעת על קינואה ולא העזתם לשאול בכתבה אחת!