מתכון למפרום קלאסי ברוטב עגבניות

על ידי שני שרבטוב  , ,

מפרום תפוחי אדמה ממולאים בבשר טחון וברוטב עגבניות עשיר. מנה טעימה במיוחד שמתאימה לשבתות ולחגים. מומלץ להגיד לצד אורז או קוסקוס.

  • זמן עבודה: 40 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 1 שעה 40 דקות
  • 40 דקות

    1 שעה

    1 שעה 40 דקות

  • 7-9 מנות

מצרכים למתכון

לתפוחי האדמה

12 תפוחי אדמה קלופים

מים עם מלח להשרייה

שמן לטיגון עמוק

למילוי הבשר

1/2 קילו בשר טחון

צרור פטרוזיליה קצוצה

כפית שמן

2 כפות פירורי לחם

1 בצל מגורד וסחוט מנוזליםתבלינים: מלח, פלפל, כמון, בהרט.

3 שיני שום כתושות

לציפוי

2 כוסות קמח

2 ביצים טרופות

מלח

פלפל

כפית רסק עגבניות

לרוטב

בצל קצוץ

2 שיני שום כתושות

5 עגבניות קלופות - ריבועים קטנים

2 כפות רסק עגבניות

תבלינים: מלח, פלפל, פפריקה מתוקה, פפריקה חריפה

2.5 כוסות מים רותחים

הוראות הכנה

נקלוף את תפוחי האדמה ונחתוך לרוחב, לא עד הסוף.

נשר את תפוחי האדמה במים עם מלח ובינתיים נכים את תערובת הבשר.

בקערה גדולה נערבב היטב את כל מצרכי תערובת הבשר לתערובת אחידה.

נסנן את תפוחי האדמה מהמים ונמלא היטב בבשר.

לקערה אחת ננפה קמח.

בקערה שנייה נערבב ביצים עם מלח, פלפל ורסק עגבניות.

נטבול כל מפרום ממולא בקמח ולאחר מכן בביצה.

נטגן את המפרום בשמן עמוק עד להשחמה יפה.

להכנת הרוטב: בסיר רחב ושטוח נטגן בצל עד שהוא הופך שקוף.

נוסיף את השום הכתוש, קוביות העגבניות, רסק עגבניות, תבלינים ומים רותחים.

נביא את הסיר לרתיחה וברגע שרותח נסדר את המפרומים המטוגנים ברוטב העגבניות.

נסגור את הסיר במכסה ונבשל על אש נמוכה עד לריכוך תפוחי האדמה.

שתפו את המתכון >>

0 דירוגים וחוות דעת

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.

00:00